İstanbul Gaziosmanpaşa dönüşüm çalışmaları 13 bölgede devam ediyor!
Kentsel dönüşüm projeleriyle adından söz ettiren Gaziosmanpaşa'da, çalışmalar 13 bölgede aynı anda sürdürülüyor. Belediye Başkanı Usta, 15 yıl sonra bambaşka bir ilçenin ortaya çıkacağını söylüyor.

İstanbul'un yıldızı hızla yükselen ilçelerinden biri olan Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm çalışmaları 13 bölgede birden yürütülüyor. Coğrafyadaki deprem gerçeğine dikkati çeken Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Uzmanlar 10 yıl içinde İstanbul'da en az 7 şiddetinde bir deprem olacağını söylüyor. Biz de yaşadığımız yaşam alanını depreme hazır hale getirmeliyiz. Tüm bölgelerimizi en modern donatılarla yenilemek, hem beklenen büyük deprem öncesi en sağlam ve uzun ömürlü yapılan inşa etmek hem de küresel alanda ilgi gören projeleri hayata geçirmek en önemli hedefimiz" diyor.

İlçede 4 buçuk milyon metrekarenin riskli ilan edildiğini hatırlatan Usta, "Şu anda 13 bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Bu yüzde 38,8'e tekabül ediyor. 15 yıl sonra bambaşka bir Gaziosmanpaşa göreceksiniz" diye konuştu. Başkan Usta, "Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm projesi tamamlanınca ileri teknoloji ile donatılmış yapılar, cazibe merkezleri, yaşam alanlan bizleri bekliyor İlçemiz kısa zamanda İstanbul'un yükselen değerlerinden biri olacak. Ulaşımdan çevreye her alanda büyük işler yapmaya söz verdik. Yeni konutlar, yeni yollar, yeşil alanlar yapmaya devam edeceğiz. Tüm bunları ilçemizin gerçek sahibi halkımızdan aldığımız güç ve destek ile hayata geçirdik, geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Star Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181