İstanbul Gaziosmanpaşa'nın 7 farklı bölgesine 7 dev proje!
Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm çalışmaları, bölgenin sosyo-kültürel dönüşümüne de liderlik ediyor. Yatırımcılar üzerinde yapılan araştırma, Gaziosmanpaşa’nın beyaz yaka çalışanlardan oluşan kitle için cazibe yarattığını gösteriyor.

Araştırmaya göre kalitesiz yapı stoğundan sebep bölgeyi geçmişte terk eden ilçe sakinlerinin, tersine göç hareketi başlattığı gözleniyor. 7 bölgede 7 farklı projeyle bölgede sadece kentsel değil sosyo-kültürel ölçekte bir değişimin yaşandığını gösteren araştırma, beyaz yaka çalışanların ilçedeki kentsel dönüşüm projelerine yönelik taleplerinin arttığını gösteriyor. Kalitesiz yapı stoğundan sebep bölgeyi geçmişte terk eden ilçe sakinleri için de cazibe haline gelen Gaziosmanpaşa, yeni yapılan nitelikli konut projeleriyle İstanbul’un yükselen bölgelerinden biri olma yolunda ilerliyor.

Bölgede yapılan araştırmalara göre, geçtiğimiz yıl Gaziosmanpaşa’dan yapılan taşınma işlemlerinin yaklaşık yüzde 27’si kentsel dönüşüm nedeniyle gerçekleştirildi. 2016’da Avrupa yakasında en çok taşınan ilçeler arasında yüzde 8 ile başı çeken ilçede, bugünlerde tersine dönük bir hareketlilik yaşanıyor. Giderek hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçenin sosyo-kültürel yapısı hızla değişiyor. Bölgenin sunduğu lokasyon avantajı, nitelikli konut projeleriyle birleşerek tersine göçü tetikliyor. İstanbul’un ilçeleri arasında hızla yükselen konumu, hedef kitlesine de değer kazandırıyor.

SADECE KENTSEL DEĞİL SOSYO-KÜLTÜREL DÖNÜŞÜM
İlçede yapılan altyapı çalışmaları da ilçeyi İstanbul’un merkezi lokasyonlarından biri haline getirdi. Gaziosmanpaşa’nın, bağlantı yollarıyla birlikte İstanbul'un işlek noktalarına uzaklığı 10 ile 20 dakika arasında değişkenlik gösteriyor. Türkiye’nin master planlı kentsel dönüşüm projeleri ile bölgenin sadece kentsel değil sosyo-kültürel dönüşümüne liderlik ettiklerini vurgulayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,  “Kaliteli yaşam alanları sunan projelerimiz ile bölgede cazibe merkezi haline gelmeyi başardık. 7 farklı bölgede 7 dev proje ile önümüzdeki 50 yılın hatta 100 yılın geleceğini planlayarak bir süreç başlattık. İlçemizde sadece yeni binalar değil, planladığımız tüm sosyal donatı alanlarını, okulları, kültür merkezlerini ve spor komplekslerini ilçemize kazandırmak suretiyle önümüzdeki iki yıldan itibaren bu ilçede 50 yıllık tüm donatı ihtiyaçlarını tamamlamış olacağız. Yakın bir gelecekte Yeni Türkiye vizyonuna uygun, modern bir Gaziosmanpaşa’ya kavuşacağımıza inanıyorum” dedi.

GÜVENLİ YAPI STOĞU
İlçenin %38’lik alanında 30 bin yapının güvenli olarak inşa edilmesi, ilçedeki 110 bin vatandaşı da olumlu olarak etkileyecek. Bu anlamda ilçe halkının can güvenliğini düşünen Gaziosmanpaşa Belediyesi, beklenen büyük Marmara depremi öncesinde daha sağlam, daha güvenli ve konforlu yapılar inşa etmeye devam ediyor. Güvenli yapılarla birlikte sosyal donatıların da ilçeye kazandırılacağını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “İlçemizde planladığımız tüm sosyal donatı alanlarını, okulları, kültür merkezlerini, spor komplekslerini ilçemize kazandırmak suretiyle önümüzdeki iki yıldan itibaren bu ilçede 50 yıllık tüm donatı ihtiyaçlarını tamamlamış olacağız. Yakın bir gelecekte Yeni Türkiye vizyonuna uygun, modern bir Gaziosmanpaşa’ya kavuşacağımıza inanıyorum” dedi.

METRO PROJELERİ İLE ULAŞIM KOLAYLIĞI
Vatandaşların trafikte geçirdiği süreyi en aza indirmeyi amaçladıklarını dile getiren Usta, “Gaziosmanpaşa’nın ulaşım imkânları her geçen gün artıyor. Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz metro hattı çalışmasında sona yaklaştık. Toplam uzunluğu 24,5 km olan metro hattının 4 durağı ilçemizde bulunuyor” dedi.

2 yeni metro hattı projesinin de geliştirilmesiyle Gaziosmanpaşa’dan geçen metro sayısının 3’e yükseleceğini dile getiren Usta, bu yeni metro hattının yapımına 2019’da başlanacağını belirtti. Bu sayede metro projeleriyle Gaziosmanpaşa, İstanbul’un en erişilebilir ve prestijli lokasyonuna sahip ilçesi olacak.

DİNAMİK BİR GENÇLİK İÇİN İLERİ YATIRIMLAR
Başkan Usta, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana çocuklarımızın ve gençlerimizin kültürel ve sosyal olarak yeni imkânlara kavuşmasını sağlıyoruz. Meydanı, spor tesisi, kültür merkezi, pazar yeri ve kapalı otoparkıyla bölgenin en gelişmiş sosyal tesislerini ilçemize kazandırıyoruz. Spora ve sporcuya destek olmak amacıyla içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu bulunan Gaziosmanpaşa Spor Kompleksi’nin açılışını gerçekleştirmek üzereyiz.  Küçükköy Spor Kompleksi ve Gençlik Merkezi’ni de tamamlıyoruz. Bu iki proje dışında sanat, kültür ve spora dair birçok projemiz de gerçekleştirilmeye devam ediyor. Biz bu anlamda ilçede sadece binaları değil, sosyo-kültürel yapıyı da yeniliyoruz” dedi.

DAHA YEŞİL BİR GAZİOSMANPAŞA
Usta, “Master planımızı hayata geçirirken yeşil alanlarımızı artırarak vatandaşlarımıza kaliteli yaşam alanları sunuyoruz. Bu kapsamda Ali Bey Barajı Mesire Alanı projemizin çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Sosyal ve kültürel aktivitelerin merkezi olacak bu yeni mesire alanımızda halkımız birçok imkâna kavuşacak. 60 bin metrekarelik arazi üzerine kurulan mesire alanı projesi; yürüyüş yolları, bisiklet ve koşu parkurları, çocuk oyun alanları, piknik alanları, kütük amfiler ve dış mekân satranç oyun sahaları ile göz kamaştırıyor. Göçmen kuşların geçişlerinin izlenebileceği seyir kulesi ve yapay şelale ile benzersiz bir mesire alanı Gaziosmanpaşa’ya kazandırılıyor. Bu çalışmalarımızın yanı sıra mahalle parklarımızı ve açık spor alanlarımızı da yenileyerek sayılarını artırdık.  Daha yeşil bir Gaziosmanpaşa için caddeler ve meydanlarımızdaki yenileme ve altyapı çalışmalarımız ise devam ediyor” dedi.

SANAT VE KÜLTÜRLE YAŞAYAN BİR İLÇE
Dinamik ve yoğun bir nüfusa sahip Gaziosmanpaşa’da gerçekleştirilen söyleşi, panel, konferans, sergi ve kültür-sanat programlarıyla vatandaşların her alanda gelişmesine imkân sağlanıyor. Etkinlikleri her yaştan, her kesimden insanın ilgiyle takip edeceği zenginlik ve çeşitlilikte planlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, konserlerden seminerlere, çocuk oyunlarından sergilere kadar pek çok etkinliği ilçe halkıyla buluşturuyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181