İşte İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamındaki konut projeleri!
Türkiye'de 6.5 milyon konut yenilenme ihtiyacı içindeyken, 20 yılda gerçekleşmesi beklenen kentsel dönüşümün maliyetinin 884 milyar lirayı bulacağı tahmin ediliyor. 2017 yılına kadar, 49 ilde 188 alan riskli ilan edildi. Yıkılan bina sayısı 60 bin 472 olurken, bu binalarda, 174 bin 139 bağımsız birim yer alıyordu. Tüm bu çalışmalar için 2.5 milyar TL kaynak kullanıldı. İstanbul'da öne çıkan bazı kentsel dönüşüm projelerini mercek altına aldık. 

We Haliç
Ilgın İnşaat'ın 1.2 milyar liralık büyüklüğe sahip WeHaliç projesi, tarihi yarımadada hayata geçiyor. Temelleri Ekim 2016 tarihinde atılan bin 87 konutluk proje, Gaziosmanpaşa'daki dönüşümün de öncüsü oldu. Haliç'ten başlayıp tarihi yarımada ve Boğaziçi'ne kadar geniş bir alanı gören We Haliç, İstanbul'u yaşamak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıları kendisine çekiyor. 58 bin 500 metrekarelik alanda yükselen We Haliç Gaziosmanpaşa projesi, Türkiye'nin master planı olan ilk dönüşüm projesi, aynı zamanda Türkiye'nin ilk çevre dostu yeşil mahallesini oluşturuyor. 140 milyon dolar yatırım değerine sahip projede, 24 bin 500 metrekare yeşil alana sahip. We Haliç Gaziosmanpaşa projesi ayrıca 65 derslikli okul, 200 kişilik yurt, 2 bin 500 kişilik camisi, park alanları ve konutları ile devasa bir mahalleyi ortaya çıkaracak.

We Haliç projesinde bin 87 konut, 20 dükkan ve 36 ofis yer alıyor. We Haliç'te 1+0, 1 +1, 2+1, 3+1 tipinde daireler bulunurken, dairelerin metrekare büyüklükleri 40,89 metrekare ile 171,13 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Projenin teslimleri 2020 yılında gerçekleşecek.

Uplife Kadıköy
Fikirtepe'de başlayan kentsel dönüşüm sürecine 5 ayrı ada ile katkıda bulunan Teknik Yapı, Uplife Kadıköy projesini hayata geçiriyor. TeknikYapı 'UP' markasını Fikirtepe'ye taşıyor. Ataşehir'de Uphill Court projesi ile doğan ve Kartal'da Uplife ParkUprise Elite, Uprise Terasevler, Uptwins, Upcity FlatsUpcity Residence projeleriyle marka gücünü pekiştiren UP serisi, şimdi Uplife Kadıköy ile Fikirtepe'de yeniden hayat buluyor. 

Teknik Yapı, Fikirtepe'de 5 ada ile görüşmüştü. Bunlardan ilk ikisini Concord ismiyle satışa sundu ve teslime hazır hale getirdi. 830 özel rezidans daireden oluşan Uplife Kadıköy projesi, İstanbul'un değerli noktalarından Fikirtepe'de, yüzde 40'ı yeşil alandan oluşan 16 dönümlük geniş bir arazide, 4 kulesiyle yükseliyor. 1+1, 2+1 3+1 tipi rezidans dairelerden oluşan Uplife Kadıköy 2019 yılı sonunda teslim edilecek.

Yör Palas Acıbadem
Yör Yapı'dan Acıbadem'e kentsel dönüşüm. Dış cephesinde Osmanlı dokularının Avrupa mimarisiyle sentezlendiği, akıllı ev sistemleriyle hayatı kolaylaştırmayı amaçlayan Yör Palas'ta, 4 adet 4+1 ters dubleks, 4 adet 4+1 çatı dubleksi ve 12 adet 3+1 olmak üzere toplam 20 ultra lüks daire yer alıyor. Avrasya Tüneli'ne 1 km, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne 6 km, Metro istasyonuna 5 dakika, Akasya Alışveriş Merkezi'ne 10 dakika, Metrobüs durağına 15 dakika yürüme mesafesinde bulunan Yör Palas, gözde lokasyonuyla İstanbul'un tamamına zahmetsizce ulaşma kolaylığı sağlıyor.

DKY ADA 
DKY İnşaat imzasıyla Kartal'da hayata geçirilecek olan DKY Ada 20 Eylül'de lansmana çıkacak. Birçok markalı konut projesine imza atan DKY inşaat'ın yeni projesi DKY Ada'da ön talep toplama süreci devam ediyor. Kartal'da Akel Yapı Kooperatifi Sitesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren DKY İnşaat'ın inşa edeceği 'DKY Ada' projesi 20 Eylül'de lansmana çıkacak. Buçuklu konseptli daireleri, yemyeşil peyzajı, sosyal tesisleri ve spor alanları, açık ve kapalı yüzme havuzlan ile adalar manzarasına sahip DKY Ada'da daireler ön talep avantajıyla satışa sunulacak. Adalar manzarasına hakim konumda yer alan 'DKY Ada' projesinin 2020 yılında tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Transform Fikirtepe
Kentsel dönüşüm sürecindeki Fikirtepe'nin projesi Transform Fikirtepe, Obaköy Gayrimenkul ile Haldız inşaat ortaklığıyla hayata geçiriliyor. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanı Fikirtepe'de Obaköy Gayrimenkul ve Haldız İnşaat işbirliğiyle hayata geçirilen Transform Fikirtepe; mimarisi, peyzajı ve inşaat kalitesiyle bölgenin dönüşüm sürecini ileriye taşıyacak. Proje, 22 bin 466 metrekare arsa üzerindeki dört blokta 1080 konut ve 12 adet ticari birimi içeren toplam 157 bin metrekare inşaat alanında gerçekleşiyor. Vakıfbank Emekli Sandıkları tarafından 1988 yılında kurulan Obaköy Gayrimenkul ve 37 yıllık tecrübeye sahip Haldız İnşaat'ın ortaklığı ile hayata geçen Transform; 43,72 metrekare ile 276,67 metrekare arasında değişen 1+0, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 dairelerden oluşuyor. Dört bloğun yer aldığı Transform'un bir bloğu ise sadece homeoffice'lere ayrıldı.

120 AYA KADAR VADE
Eylül 2018 tarihinde ilk teslimlere başlanması planlanan proje, Vakıfbank, İş Bankası, Vakıf Katılım Bankası'yla, özel koşullarla yapılan anlaşmalar kapsamında 120 aya kadar vade ve yüzde 0,80'den başlayan faiz oranlarıyla satışa sunuldu.

Üçay İnşaat ve sercan İnşaat ortaklığıyla Kartal Atalar sahilinde yükselen La Marin Kartal projesi, sahilde ev almak isteyenlere fırsatlar sunuyor. Marmara Denizi ve Adalar manzarasıyla öne çıkan La Marin Kartal, 200 daire ve 17 ticari üniteden oluşuyor. 6 bin metrekaresi yeşil alanlara ayrılan 8 bin 205 metrekarelik bir arsada yükselen proje, 2 blok halinde inşa ediliyor.Tago Architechts tarafından tasarlanan La Marin Kartal'da, 2+1 'dan 5+1 'e kadar tapu tahsisli bahçe kullanımlı dairelerin yanı sıra panoramik Adalar ve deniz manzaralı, balkonlu ve özel teraslı farklı daire seçenekleri yer alıyor.

METREKARE FİYATLARI 6 BİN 500 TL'DEN BAŞLIYOR
Daire büyüklüklerinin 63 metrekare ile 217 metrekare arasında değiştiği La Marin Kartal'da metrekare fiyatları 6 bin 500 metrekare ile 9 bin 500 metrekare arasında değişirken, projede yüzde 1 KDV avantajı da bulunuyor. La Marin Kartal'ın panoramik deniz manzarasına sahip 2+1 dairelerinin büyüklüğü 81 ile 133 metrekare arasında değişiyor. 3+1 dairelerinde büyüklükler 138 metrekareden başlıyor, 160 metrekareye kadar çıkıyor. Loft dairelerde ise büyüklük 328 metrekareyi buluyor. Projede Prens Adaları'nı tam karşıdan gören konumuyla dikkat çeken villa tipi loft daireler de yer alıyor. Tavan yüksekliğinin 5,5 metreyi bulduğu villa tipi loft dairelerde 45 metrekarelik teraslar yer alıyor. Sitede, yeşili ve bahçe keyfini sevenler için, kendine ait 75 metrekare bahçesi bulunan daireler de mevcut. En az 5 metrekarelik balkonlarıyla, manzaranın tadını çıkarma imkanı sunan daireler, ayrıca 2 metrekarelik depo alanlarına sahip.

Pana Yapı projeleri
​Pana Yapı, Kadıköy Fikirtepe'de 'Brooklyn' markasıyla; Brooklyn Park, Brooklyn Life, Brooklyn Dream ve Brooklyn City olmak üzere 4 farklı proje gerçekleştiriyor. Brooklyn Life'da 431 konut ve 16 ticari alan yer alıyor. 1+1'den 4+1'e kadar daire tipi mevcut olduğu projede konut alanları 60 ile 150 metrekaresi arasında değişiyor. Brooklyn Life'ta metrekare birim fiyatı 7 bin 900 lira olarak belirlenirken, ödemelerde 72 ay vadeye yüzde 0 faiz imkanı sunuluyor. Proje, metrobüs ve metroya yürüme mesafesinde konumlanıyor. Projenin Mart 2018'de teslim edilmesi planlanıyor.

Mina Towers
2018 yılı sonunda teslim edilmesi planlanan projede, 1+0 ile 5,5+1 arasında herkesin ihtiyacına göre değişen 20 tip daire seçenekleri yer alıyor. Mina Towers, Mimar Eren Talu imzasını taşıyor. Projenin satış ofisi ve örnek dairelerinin iç mimari çözümleri Beril Başaran - Artebel Design tarafından tasarlanıp uygulandı.. Şehir içi ve şehirlerarası ulaşımın önemli noktası olan köprülere, hava alanlarına, Avrasya Tüneli ve Bağdat Caddesi'ne kolayca ulaşılabilecek bir konumda yer alan Mina Towers, profesyonel ve sosyal hayatin en önemli değeri 'zamanı' en verimli şekilde kullanmayı sağlıyor. Çarşı alanında mağazaların yanı sıra açık teras alanlarının bulunduğu kafe & restoranlar, çocuk oyun alanlan, fitness, SPA merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları projenin sosyal olanakları arasında yer alıyor.

İstanbul 216 
Baysaş İnşaat'ın, Fikirtepe'de hayata geçirdiği İstanbul 216 Konutları'nın ilk etabı bu yılın sonunda, ikinci etabı ise 2018 yılında teslim edilecek. İstanbul 216 Konutları'nda fiyatlar 1 milyon 250 bin TL'ye kadar yükseliyor. İstanbul 216 Konutları'nda 120 aya kadar yüzde 0.70 faiz oranı uygulanıyor. Ayrıca firma bünyesinde yatırımcıların bütçelerine göre ödeme planı da yapılıyor. Anadolu Yakası'nın prestijli noktası Kadıköy Fikirtepe'de yükselen İstanbul 216 Konutları, Mimar Deniz Çağlar Duman imzası taşıyor. İstanbul 216'nın ilk etabında büyüklükleri 50 metrekare ile 160 metrekare arasında değişen 1+1,2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 541 konut yer alıyor. 47 bin metrekare satılabilir alan; 42 bin metrekare ortak-sosyal alan ve 4 bin 500 metrekare yeşil alana sahip olan İstanbul 216 Konutları'nın birinci etabı zemin artı 24 katlı 3 bloktan oluşuyor. Sosyal alanlarında havuz, fitness, sauna ve çocuk oyun alanlarının yer aldığı proje; metrobüs, metro ve marmaray gibi ulaşım akslarına yakınlığıyla dikkat çekiyor.

Çamlıca manzarasına karşı spor yapma imkanı
İki adet 24 ve bir adet 13 katlı 3 blokta toplam 579 konuttan meydana gelen 2'nci etap ise 12 bin 123 metrekare arsa alanı üzerinde 90 bin metrekare inşaat alanına sahip bulunuyor. 80 milyon dolar yatırım değerine sahip olan 2'nci etapta alanları 52 ila 246 metrekare arasında değişen 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 konutlar yer alıyor. Metro ve metrobüse yakınlığı ile dikkat çeken istanbul 216 projesinin 2'nci etabında açık-kapalı havuz, fitness, sauna, kapalı otopark ve çocuk oyun alanları yer alıyor. 2'nci etabın en önemli özelliği arasında 1700 metrekarelik spor kulübü gösteriliyor. Ön cephesi açık olan spor kulübü, 5'nci katta konumlanarak, spor yapanlara Çamlıca manzarası sunuyor.

Arma Menta
Kartal'da 5 bin metrekarelik bir alana inşa edilecek Arma Menta, Aydos Ormanı'nın yanında yer alıyor. Doğal yaşam konseptinin öne çıkarıldığı proje kapsamında; 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan 158 konut ve 9 ticari alan inşa edilecek. Şehrin merkezinde yüksek yaşam standartları ve doğa ile uyum sağlayan yaşam alanları ile öne çıkan Arma Menta'da, kış bahçesi, açık ve kapalı çocuk oyun alanları, açık havuz, hamam, sauna, buhar odası, fitness center, servis bekleme alam, kapalı otopark, açık misafir otopark alanları yer alıyor. Kartal'ın Soğanlık Bölgesi'nde yer alan ve E5, TEM gibi ana yollara birkaç dakika mesafede inşa edilmeye başlanan proje, metroya da 900 metre mesafede yer alıyor. Öte yandan proje, şehir merkezinde bulunan büyük hastanelere, AVM'lere, üniversitelere ve adliye sarayı gibi önemli kurumlara yakınlığı ile de önemli avantajlar sunuyor. Proje teslimleri 2018 yılı sonunda gerçekleşecek. 

Yeni Birlik Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181