Kartal'da 'dönüşmatik' ile yıkım için sıraya girdiler!
İstanbul'un hızla gelişen ilçelerinden Kartal, kentsel dönüşüm modelleri ve hazır altyapı planlarıyla gayrimenkul yatırımlarında adeta gaza bastı. Bölgede 150 proje devam ediyor. Ayrıca birçok firma Kartal'da proje hayata geçirmek için özellikle sanayi dönüşüm alanları başta olmak üzere arazi arayışını sürdürüyor. Mevcut anlamda 20 milyar dolarlık iş hacmi süren Kartal'ı 'Yerinde ve Birlikte Kentsel Dönüşüm' modelleriyle İstanbul ve Türkiye için örnek haline getiren Kartal Belediyesi, Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım' temalı zirveyle gayrimenkul sektörünün pek çok aktörünü bir araya getirdi.

YIKIM İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Zirvede, dönüşümde Kartal modelini ve hedeflerine nasıl ulaştıklarını anlatan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, tek tek Kartallılara kentsel dönüşümü anlattıklarını söyledi. Öz, "'Dönüşmatik' sistemi sayesinde Kartal'da bulunan toplam 252 siteden afet riski taşıdığı kabul edilen 169 adet olduğunu gördük. Şu anda insanlar yıkım için sırada" diye konuştu.

ZEMİNİ SAĞLAM

'Yüksekten Uçanlar' temalı ilk panelin konuşmacılarındanTeknikYapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım,1987'de dönüşüm projesi olarak Kartal'da hayata geçirdikleri Marmara Deniz Sitesi'ni hatırlatarak, zemin etüdleri sırasında Kartal'ın çok güçlü zemin yapısı olduğunu gördüklerini söyledi. Ardından bölgede dönüşümlere devam ettiklerini belirten Durbakayım, 6-7 fabrika alanını geri kazandırdıklarını ifade etti.

GÖRDÜK, İNANDIK

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes de, "Biz yatırım yapmadan önce Kartal'ın potansiyelini gördük ve inandık" dedi. Tanes, konut kredi faiz oranlarıyla ilgili olarak, şunları söyledi: "Önümüzdeki 3 yılda 1'in altı pek mümkün görünmüyor. Ancak yüzde 1 'in altı göründüğü anda konutta satış rekoru gelebilir."

ÖRNEK OLABİLİR

Kartal'ı merkez alan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, bölgenin yatırım bazlı bakıldığında 10 yıl içinde 200 milyar dolarlık iş hacmi oluşabileceğini vurguladı. Dumankaya, Kartal'ın kentsel dönüşümde örnek alanlardan biri haline geldiğine dikkat çekti.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181