Kartal'da dönüşüm hızla devam ediyor!
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün ortaya koyduğu 'Dönüşümde Kartal Modeli' ile 2009 yılından bu yana kentsel dönüşüm çerçevesinde gerçekleştirilen yıkımlar, diğer ilçelerden farklı olarak törenle yapılmaya devam ediyor. 

İlçedeki kentsel dönüşüm zincirine, Kordonboyu Mahallesi Tekel Caddesi’nde yer alan Usta Sitesi de dahil oldu. 8 bin 115 metrekarelik bir alanda yer alan Usta Sitesi’nden 4 blok, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen yıkım töreniyle daha güvenli binalarda yaşamak için ilk adımı attı. Yıkım törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Resim Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Esat Ergil, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları, Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinin yöneticileri, mülk sahipleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. 

"Böyle bir dönemde yatırım cesareti gösteren iş adamlarımızı kutluyorum"
Yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  “ Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Para korkaktır. Para istikrar bekler. Para rejim beklemez. Faşizimde de komünizmde de eğer istikrar varsa para orda olur ama istikrarsız gibi görünen bir dönemde bu yatırım cesaretini gösteren yatırımcıyı önce kutluyorum. Kartal değişiyor, dönüşüyor. Neredeyse haftada bir yıkım törenleri yapıyoruz ya da biten inşaatların sakinlerini evine yerleştirme törenleri yapıyoruz. Kartal değişip dönüşürken Türkiye de değişip dönüşüyor. Nasıl dönüşüyor? Dün gördük ki adını pek anmadıkları bir partinin genel merkezine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi asıldı. Şunu bilelim ki, Atatürk’ün çizdiği yoldan gidilmezse sonu karanlıktır. Hacı Bektaş-ı Veli söylemiş; -İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.- Atatürk de demiş ki  -Hayatta en hakiki mürşit ilimdir- yani ilmin yolundan gideceğiz. Bizi Avrupa Birliği'ne almak için -Duvardaki Atatürk resmini indirin- diyen Verheugen’den ve Avrupa Birliği'nden sonra bugün pek çoğunuzun bildiği ama dillendiremediği mandacı, şeriatçı, biat eden bir rejim isteyen okyanus ötesindeki ağabeylerinin yaptığı teşebbüs, Atatürk’çülerin, halka inanan polisin, askerin ve tabi ki halkın gayretiyle püskürtülmüştür. Gazi Mustafa Kemal, öyle bir düzen, öyle bir rejim kurmuş ki bu olay, bizim muz devleti olmadığımızı, köklerimizin, insan kaynaklarımızın sağlam olduğunu çok çok güzel gösterdi. Başka gidecek yerimiz yok. Onun için bu ülkeyi seven herkesin, içindekileri ayırt etmeksizin sevmeye ve Atatürk’ün yolundan gitmeye mecburiyeti vardır. Biz bu ülkeyi seviyoruz, burada kalacağız. Kalamayanlar, kumpas kuranlar, bugün kendilerine Dubai’de, Avrupa’da, Yunanistan’da sığınacak liman arıyorlar. Yeni limanlarınız size hayırlı olsun, bizim limanımız burasıdır, bu ülkedir. Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine içinde yaşayanları ayırt etmeksizin biz bu ülkeyi seviyoruz. Bunun kanıtı, her akşam sokağa çıkanlar, Pazar günü de geçmişte Gezi'ye tıkadıkları Taksim Meydanı'nda ortak bir paydada buluşanlardır. Biz, oranın tehlikeli bir alan olmadığını göstererek o meydanda Cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe, sosyal adalete, her şeyin ötesinde de hukuğun üstünlüğüne sahip çıkarak bulunduk. Sizleri kutluyor, Kartal Belediyesi ailesi olarak gurur duyduğumu belirtmek istiyorum" dedi. 

"Mahalle Eylem Planlarımızla yol alıyoruz"
Başkan Altınok Öz, Tak Kartal Tasarım Araştırma Katılım ekibinin, değişim ve dönüşüme aday bölgeler için hazırlanan projelerin halkın üstündeki etkilerinin ne olduğunu araştırdığını hatırlatarak " Türkiye'de ilk defa ÇED raporuna benzer şekilde dönüşümün insan üzerindeki etkilerine dair SED Raporu hazırladılar.  Bu sabah bir sunum yaptılar. Bu da mahalle eylem planıydı. Vatandaşın, 5 dakikalık mesafede çocuğu veya torununu elinden tuttuğu zaman götürebileceği park alanı var mı, kreş alanı var mı, sağlık alanı var mı, spor alanı var mı? Bunların hepsinin röntgenini çektik ve çalışma arkadaşlarımıza bunu sunacağız. Bazı bölgeler boş. O zaman ne yapacağız? Hangi bölgede kreş yoksa hangi bölgede park yoksa hangi bölgede spor alanı yoksa belediye olarak planlarımızı bu yönde yürütmemiz gerekiyor. Bunları bugün konuştuk. Her mahalle muhtarına ayrı ayrı verilecek. Her mahalle muhtarı kendi mahallesiyle ilgili eksiklikleri bir an önce tamamladığı takdirde bütününün resmini çeken kitabı hem muhtarlarımıza hem Meclis üyelerimize, hem vatandaşlarımıza vermiş olacağız. Bu bizim bir rehberimiz olacak. Bu konuda herkesin katkısını bekliyoruz" dedi. 

"Destek olun, meydanlardan teşekkür edelim"
Değişim ve dönüşümün akıl ve bilimle gerçekleşeceğinin altını çizen Başkan Altınok Öz, " Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, diğer ilçe belediye başkanları ve yatırımcılarla bir toplantı gerçekleşti. Orada memnuniyetle şunu gördüm ki yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı, parti ayrımı yapmaksızın projelere her türlü katkıyı ve desteği vereceğini söyledi. Biz üretiyoruz zaten, o zaman en çok katkıyı biz istiyoruz. Burada diğer siyasi arkadaşlara da şunu söylüyorum. Yardım edin, sizlere meydanlarda teşekkür edelim. Kartal'ı birlikte düşünelim, birlikte dönüştürelim. Ama çivi koyarsanız da buradan söylemekten çekinmem, teşekkür etmekten de çekinmem. Bir diğer dileğim ise iş güvenliğine dikkat edilmesi. Allah kaza bela vermeden iki sene sonra inşallah vatandaşlarımızı buraya taşınmış ve yerleşmiş olarak görürüm" dedi. 

Başkan Altınok Öz’ün dönüşüm konusunda öncü çalışmalar yaptığını vurgulayan Resim Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Esat Ergil ise Başkan Altınok Öz'e teşekkür etti. Ayrıca site sakinleri adına yardım ve desteklerinden dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür eden Ertan Bektaş "Dönüşüm sürecinde başkanımızın desteği ve yardımları bizim dönüşmemizi sağladı kendisine tüm maliklerimiz adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün organize ettiği yıkım töreninde Zabıta Ekipleri, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin güvenlik önlemi aldığı alanda yıkım işlemi gerçekleştirildi. 

Dönüşüm kapsamında yeni yapılacak olan binalar 26 katlı 2 bloktan oluşacak. 170 bağımsız bölümün yer alacağı sitede açık yüzme havuzu, katlı kapalı otopark, basketbol sahası ve çocuk oyun alanları bulunuyor. 

Kartal Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181