Kartal'da kentsel dönüşüm kapsamında Eczacıbaşı Sitesi'nde yıkım başladı!
‘Yaşanabilir kentler yaratma’ arzusuyla dönüşüm konusunda sayısız "ilk"lere imza atarak Türkiye’de dönüşümün tartışmasız öncüsü olan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün liderliğindeki Kartal Belediyesi, Dönüşümde Kartal Modeli ile çalışmalarına devam ediyor. Kartal'da “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” çalışmaları kapsamında bu kez; 4 bina ve toplam 80 bağımsız bölümden oluşan Eczacıbaşı Sitesi, düzenlenen yıkım töreniyle dönüşmek için ilk adımı attı. Yıkım töreninde vatandaşların Başkan Altınok Öz’e olan yoğun ilgisi ise dikkat çekti.

Dönüşümde Kartal Modeli ile Kurtarılan Can Sayısı 48 Bin 468
Yıkım törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ile Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinin yöneticileri, yüklenici firma yetkilileri, Kartallı mahalle muhtarları, mülk sahipleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz; “Kartal Belediyesi olarak bizler, müteahhitlik aşamasına kadar vatandaştan hiçbir konuda desteğimizi esirgemiyoruz, plansa plan, bilgiyse bilgi… Belediye olarak hiçbir surette müteahhit seçiminde de –kimi tercih edeceksiniz?- konusunda taraf olmuyoruz. Bugün itibariyle depremden kurtardığımız can sayısı 48 bin 468’dir. Biz kurtarılan canlarla ilgileniriz. Bu sebeptendir ki, birçok ilki Türkiye bizim yönetimimizde yaşadı. 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un mimarı da Kartal Belediyesidir, Sosyal Etki Değerlendirme Raporu’nu Türkiye ile tanıştıran da… Deprem Dönüşüm Müdürlüğü diye bir müdürlükten ilk kez bizimle haberdar oldu herkes. 2009 yılından bu yana halkla deprem dönüşüm toplantıları yapıyoruz. Kamerayla kayıt altına aldığımız toplantıları yazıya dökerek 430 sayfalık ‘Deprem ve Kentsel Dönüşüme Arkanızı Dönmeyin’ kitabını çıkardık. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda belediyemizin hukukçu ve teknik ekibiyle birlikte vatandaşların haklarını koruyacak 43 sayfalık ‘Deprem Dönüşüm Sözleşme Taslağı’ hazırladık. Çalışmalarımızı hiçbir zaman yeterli bulup durmadık, hep üzerlerine ekleyerek yol aldık, bu şekilde hız kesmeden çalışmalarımız devam edecek diyor, hepinize iyi günler diliyorum.” dedi. 

Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün organize ettiği; Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Destek Hizmetleri ve İşletme İştirakler Müdürlüğü ile Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin güvenlik önlemi aldığı yıkım töreninde, iş makineleri yıkım işlemini gerçekleştirdi.

Kartal Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181