Kartal Orhantepe'de riskli bina tespiti ücretsiz yapılacak!
Kartal Orhantepe Mahallesi'nde binasının risk analizini yaptırmak isteyenler; ücretsiz olarak riskli bina tespiti yaptırabilecekler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda; 'İstanbul Kartal Orhantepe Mahallesi’nde yapılarının risk tespitini yaptırmak isteyen vatandaşlarımıza Bakanlığımızca ücretsiz hizmet verilecektir. Müracaat için 0212 318 41 29 ve 444 09 08 numaralı telefonları arayınız.' denildi.

Ayrıca Kartal Orhantepe Mahallesinde yıkılan yapı ve yıkım kararı alınan yapılar ile ilgili olarak irtibat ofisi açıldı. Kartal Orhantepe kriz merkezi irtibat ofisi telefon umaraları şu şekilde;
- 444 09 08
- 0212 318 41 29

Kartal Orhantepe'de çöken binanın çevresinde yer alan 10 apartmanın risk analizleri yapılmış İhya Apartmanı ve Şam Apartmanı dışındaki 8 binanın riskli olduğu tespit edilmişti. Riskli olduğu tespit edilen 8 binanın da yıkılarak alanın tamamında kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenileneceği belirtilmişti.

Kartal Orhantepe'de yıkılıcak olan binalar için bakanlık olarak kira desteği verileceği ve yeni binaların TOKİ tarafından inşa edileceği açıklanmıştı.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181