Kartal Orhantepe Mahallesi’nde 2 katlı bina da dönüşüme katıldı!
Kartal Belediyesi, 2009 yılından bu yana birçok ilçe belediyesine örnek olan deprem dönüşüm, yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, gerçekleştirilen dönüşüm kapsamında yıkımları törenle halkla birlikte gerçekleştiriyor. Başkan Altınok Öz’ün katılımı ile bu kez Orhantepe Mahallesi’nde bulunan, 1965 yılında yapılmış olan 2 katlı bir bina dönüşüm zincirine katıldı.

Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi’nde 1285 ada 335 parsel'de bulunan, 2 kat ve 4 bağımsız bölümden oluşan bina, düzenlenen törenle dönüşüme ilk adımı attı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımı ile gerçekleşen törene Kartal Belediyesi BaşkanYardımcıları, Meclis üyeleri, birim müdürleri, , Kartallı muhtarlar, mülk sahibi Altmışdört ailesi, Kartal Belediyesi İştirak şirketlerinin yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gerçekleştirilecek dönüşüm sonunda 5 katlı binada toplam 10 daire ve 1 ticari birim olmak üzere 11 bağımsız birim yer alacak.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yıkım töreninde yaptığı konuşmada, “ Burası, bugüne kadar yaptıklarımızla kıyasladığımızda en küçük yıkım yaptığımız yer. Fakat manevi olarak benim için çok önemli bir yer. Buradan Müslüm Ağabeyi rahmetle anmak istiyorum. Bu hava koşullarına rağmen bu töreni, mutlaka yapılması gereken bir tören olarak görüyorum. O'nun önünde saygı ile eğiliyorum. Yeni yapılacak inşaatın, kazasız belasız tamamlanmasını diliyorum. Geride kalan aileye de burada acı ve keder duymadan,  sağlık içinde oturmalarını diliyorum. Gelirken baktık, tabela var. Yıllardır biliyoruz, Bankalar Caddesi olarak anılan, aslında sokak olan sadece 7 metrelik bir yol. Aslında buranın adı Bankalar Sokağı olmalı. İşte burası da cadde diye geçiniyor. Aslında şunu ifade etmek istiyorum. Kendi küçük, beyni küçük ama adı büyük olanlar var. Konuları başka yerlere çekmeye çalışanlar var. Ama Altınok Öz olarak söylüyorum, Kartal’da deprem dönüşüm devam edecek. Sadece bu konuda Türkiye’nin en başarılı belediyesi olarak kendimizi görüyoruz. Daha iyiyim diyen varsa buyursun. Eğer dönüşecekseniz, sanayi çöküntü alanları dahil dönüşecekse, planlar üzerine kimse ip cambazlığı yapmasın. Gönlünü versin, kalbini versin, beynini versin, dönüşebilecek noktaya getirsin.  Böyle bir günde Müslüm Altmışdört’ün dostları olarak bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi. 

Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm Müdürlüğü'nün organize edeceği yıkım töreninde Destek Hizmetleri, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gereken önlemleri alarak yıkımı gerçekleştirdi. 

Kartal Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181