Kartal Soğanlık'ta 9 bina dönüşüm zincirine dahil oldu!
Kartal, Başkan Altınok Öz'ün 2009'dan bu yana geliştirdiği 'Kartal Modeli' adı altında dönüşmeye hızla devam ediyor. Birçok ilçeden farklı olarak, dönüşecek binaların halkla bir arada törenle yıkıldığı Kartal'da bu kez Soğanlık'ta 9 bina dönüşüm zincirine dahil oldu.  

Soğanlık Yeni Mahalle'de 1088 ada, 5 parsellik alan üzerine kurulu 9 bina, düzenlenen yıkım töreniyle, dönüşmek için ilk adımı attı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımıyla gerçekleşen yıkım törenine Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, birim müdürleri, dönüşecek binaların hak sahipleri ve Kartallılar katıldı. Yeni proje, 14 katlı 2 bloktan oluşacak. Toplam 158 dairenin bulunacağı projede 10 ticari birim de yer alacak. Ayrıca projede açık havuz, kapalı ortak alanlar, hamam, sauna ve yüksek standartta sosyal kullanım alanları ile 158 araçlık kapalı otopark ve misafirler için açık otopark alanı bulunacak.

"Kartal Belediyesi olarak En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülünü aldık"
Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, geçtiğimiz günlerde Kartal Belediyesi olarak Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği ve inşaat sektörünün en iyi projelerinin seçildiği ‘Sign of the City Awards 2016 Premium Proje’ yarışmasında TAK Kartal ile ‘En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi’ dalında ödül aldıklarını hatırlattı. Başkan Altınok Öz, " O ödül töreninde Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı bir konuşma yaptı. Konuşmasında, kentlerdeki değişim ve dönüşümde oluşan artı değere yani kimilerimizin rant olarak nitelendirdiği olgu hakkında -bu dönüşümdeki rant kimin elinde olacak ? Burada bir artı değer oluşuyor. – dedi. Biz hep şunu söyledik. Eğer burada oluşan artı değer, halkın eline gidiyorsa buna da rant denir dedik. Adı ne olursa olsun. Eğer bu paylaşımlarda belediye olarak şahıs olarak birileri nasiplenmiyorsa ve bu artı değeri halka verebiliyorsak, işte buna halkçı belediyecilik, rantın halka aktarımı diyebilirsiniz. Biz bu yolu seçtik, bu yolda yürüyoruz. 7,5 yıl sonra hükümetin de rantı halka vererek bizle aynı noktaya gelmesinden büyük bir mutluluk duyuyorum. O törende Kartal adına mutluluk verici tablo vardı. Kartal’daki üç tane proje birincilikle ödüllendirildi. Tabi bizim için en önemlisi, Kartal Belediyesi olarak 'En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi' ödülünü almamızdı. Bu ödülü alırken büyük gurur duydum" dedi. 

"Dönüşürken Siyasete Hayır Diyoruz"
Dönüşüm çalışmalarında halkın yararını ön planda tuttuklarını belirten Başkan Altınok Öz, kentin dönüşümünde siyasi çekişmelerin, halka hizmet etmenin önüne geçmemesi gerektiğini savundu. Başkan Altınok Öz, " Biz yıllardır bu halkın içindeyiz ve halkın istemediği şeyi yapmayız. Halkın istediği şey bizim için önemlidir. Kartal’ın merkezinde bir dini tesis alanına ihtiyaç var. Çünkü; iki tane camisi var. İki cami de tarihi ama kapasiteleri küçük. Halkımız, Ankara Caddesi'nde sokakta namaz kılıyor. Ben de 'peki o zaman yapalım' düşüncesiyle Sayın Bakan’a arz ettim. Dünyada bir ilk olsun, kazıklar üzerinde denizin içine bir cami yapalım, etrafına da gezi alanı yapalım. İki vakit arasında insanları denizle buluşturalım, balık tutturalım' dedim. Soğanlık’ta Merkez Camii çürük. O camiyi yıkalım, yıkılan cami görevine devam etsin. Yanına da prefabrik cami yapalım. Kim yaptı? Kartal Belediyesi yaptı. Siyaset dine o kadar giriyor ki cami yapılacak yeri park alanı yaptılar, park alanı olacak yeri de cami olarak değiştirdiler. Buyurun, prefabriği yıkın, oraya yapıyorsanız yapın. Dönüşüm tamam ama dönüşürken siyasete hayır diyoruz. Benim olduğum dönemde o camiyi yaptırmayacağım. 1876 yılında Haseki Sultan verem hastalığına yakalanıyor, buraya geliyor. Soğanlık'ta yani burada laleyi görüyor, saraya götürüyor. Osmanlı'da lale devrine ismini veriyor. O dönemde Hollandalı bir profesör, o has bahçedeki laleleri alıp Hollanda’ya götürüyor. Bugün Hollanda, o uçsuz bucaksız lale tarlalarıyla ülke ekonomisine milyarlarca dolar getiriyor. Lalenin çıkış yeri neresi? Kartal Soğanlık. Peki Kartal Soğanlık, bir lale meydanını hak etmiyor mu da sen oraya caminin yanında meydan dediğimiz yere ev yapmaya kalkıyorsun? Bu kentin kültürüyle kimsenin oynamasına, dinle kimsenin oynamasına izin vermeyeceğim" dedi. 

"Komşuluk İlişkilerini Yaşatın"
"Bugün yıkımını gerçekleştireceğimiz alan, dokuz tane ayrı ayrı parça, site değil. Dokuz tane ayrı bina, aklı selim olarak yan yana geliyor, bir güzellik oluşturuyor. Burada çocuklarınız aşağı inecek, tenis oynayacak, voleybol oynayacak, futbol oynayacak, yüzecek. Kafeteryada oturacak, komşuluk ilişkilerini devam ettireceksiniz. Komşuluk ilişkisi, bizim toplumumuzda, kültürümüzde var olan bir şey. Ne kadar sosyal alan yaratırsak insanların birbiriyle bağını o kadar güçlendiririz. Şeyh Edebali oğluna, birinci Osmanlı padişahına ne diyor? Fertleri yaşat ki devlet yaşasın. Fertleri bir arada yaşat ki ülkede toplumsal barış olsun. İş  barışına, iş güvenliğine büyük önem verin. Kazasız belasız bir inşaat dönemi geçirmenizi diyorum. Yeni evlerinde oturacak kardeşlerimize de mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum" dedi. 

Başkan Altınok Öz'ün konuşmasının ardından Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm Müdürlüğü eşliğinde yıkım gerçekleştirildi. Yıkım sırasında Kartal Belediyesi Destek İşleri, Sivil Savunma, Zabıta ve Sağlık İşleri ekipleri, gereken önlemleri almak üzere hazır bulundu. 

Kartal Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181