Kentsel dönüşümle taşınan Kadıköylüler Ataşehir'i tercih etti!
İstanbul'da 39 ilçe arasında en fazla taşınma hareketliliği yüzde 12 oranla yine Kadıköy'de yaşandı. Kadıköy'den taşınanlann yüzde 32'si taşınma nedeni olarak kentsel dönüşümü gösterdi. TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin desteğiyle hazırlanan REIDIN - İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu 2016 yılı 2. çeyrek sonuçlanna göre, taşınma hareketliliği bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 arttı.

Rapora göre, Kadıköy'den ayrılanların yüzde 31'i taşınmak için Ataşehir'i tercih etti. Ataşehir bu çeyrek dönemde, yüzde 11 oranla 39 ilçe arasmda en fazla taşınılan ilçe oldu. Bir önceki çeyrek dönemde taşınma hareketliliğinde en fazla talep gören ilçe Maltepe idi. Avrupa yakasında ise Gaziosmanpaşa'da taşınma hareketliliği tespit edilirken, Gaziosmanpaşa'dan yapılan taşınma işlemlerinin yüzde 27'si taşınma sebebinin kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. Avrupa yakasında en fazla taşınılan ilçe ise yüzde 7 ile Kağıthane oldu. Kağıthane'yi, Sarıyer ve Beylikdüzü izliyor.

Karar Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181