Maltepe kentsel dönüşüm projeleri!
Maltepe kentsel dönüşüm projeleri ve detaylarını sizler için araştırdık. Maltepe kentsel dönüşüm projeleri Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde riskli alan olarak ilan edilen bölgeler hayata geçirilecek.

Toplamda 1 milyon metrekarelik alanı kapsayan Başıbüyük kentsel dönüşüm projesi ilk bölümü 1.391 ada ve 49 parsel ile 20 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek. Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallerinin tamamında parsellerin büyüklüğüne göre kat sınırı en düşük 3, en yüksek 8 olarak belirlendi.​

Çarpık kentselşmenin yoğunlukta olduğu Maltepe'de Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri kentsel dönüşüm projesi kapsamında 14 bin 310 yapıdan 13 bin 500’ü dönüşüme girecek. Yaklaşık 35 bin kişinin yaşadığı 2 mahallede proje kapsamında 7 bin 536 metrekare çocuk parkı, 3 bin 634 metrekare dini tesis, 28 bin 328 metrekare okul, 92 bin metrekare yeşil alan, 900 metrekare sağlık tesisi ve 8 bin 340 metrekare de spor tesisi yapılacak. 

Maltepe kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181