Nazmi Durbakayım, 'Yeni Fikirtepe ciddi bir alışveriş merkezi olacak'!
2010 yılında Fikirtepe'de metrekare birim fiyatının bin lira seviyesindeyken bugün 10 bin lira seviyesine çıktığına dikkat çeken Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, önümüzdeki iki - üç yılda çok daha ciddi artışlar beklediklerini kaydetti. Dönüşüm sürecindeki problemlerin geride kaldığını belirten Nazmi Durbakayım, "Fikirtepe'de plansız, iskanı, projesi olmayan yapılaşma vardı. Gerek müteahhitler gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı elinden geleni yaptı. Artık her şey yolunda" dedi. Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde bölgenin yüzde 40'ının yeşil alan ve sosyal donatı alanı olarak ayrıldığına dikkat çeken Durbakayım, "Bağdat Caddesi'nin ticaretini çeken, Ataşehir'in finansından pay alan, E-5'in altında lokasyonu bulunan, denize yakın, bitişiğinde metro durakları bulunan ticari ve oturum merkezi olacak. Önümüzdeki iki yılın sonunda bambaşka bir Fikirtepe algısı ortaya çıkacak" diye konuştu.

CADDEYE ALTERNATİF OLACAK 
Kentsel dönüşümün şehrin ilk inşa edildiği noktalardan olan Fikirtepe'de başlamasının çok isabetli olduğunu kaydeden Durbakayım "Burada plan önce yapıldı sonra kentsel dönüşüm kapsamına girdi. 1 milyon 300 bin metrekarelik araziden bahsediyoruz. Türkiye'de böyle bir alanda kentsel dönüşüm yapılan tek yer. Belki de dünyada böyle bir büyük alan yok" değerlendirmesini yaptı. Durbakayım, yeni Fikirtepe'nin ciddi bir alışveriş merkezi olacağını belirterek, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yer bulamayan şirketlerin bu bölgeye geleceğini söyledi. Durbakayım, Fikirtepe'nin Bağdat Caddesi'ndeki gibi sınırlı değil, ciddi ve büyük bir alışveriş merkezi olacağını dile getirdi.

Sözcü Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Habip figen 1 yıl önce

Biz ölürüz çocuklarımız inşAllah görmek nasip olur

banner182

banner181