Ortadoğu Grup Eyüp'ün ilk kentsel dönüşüm projesine başlıyor!
Resim İstanbul ve Merkez Zekeriyaköy'de markalı konut projelerine imza atan Ortadoğu Grup, Eyüp'te kentsel dönüşüm çalışmalarına başlıyor. Projenin metroya 50 metre uzaklıkta olacağını söyleyen Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, "Yaklaşık 200 konutluk proje olacak" dedi. Mehmet Gür, Grup'un yeni projelerini ve hedeflerini anlattı. Merkez Zekeriyaköy'de ilk etabın bittiğini ve teslim edildiğine işaret eden Gür, "Şimdi ikinci ve üçüncü etap başlayacak, 300'e yakın ilave konut olacak. Bu etaplar, belki bu yıl, belki de önümüzdeki yıl başlayacak. Ruhsatları alındı. Çoğu villa tarzı" dedi.

FİKİRTEPE'DE YÜZDE 70
Kentsel dönüşüm projesi Fikirtepe'de ise anlaşmaların yüzde 70'inin tamamlandığını açıklayan Mehmet Gür, yüzde 30'u için görüşmelerin sürdüğünü söyledi. İstanbul Eyüp'te de kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacaklarını açıklayan Gür, projeye ilişkin şu bilgileri verdi: "Buradaki projemiz hemen metronun dibinde. Evinden kalkan vatandaş 50 metre sonra metroda olacak ve Sabiha Gökçen'e kadar gidebilecek bir istikamete sahip olacak. Burada planlanan metro, 3 katlı tünel sistemi, Marmaray ve raylı hatlara entegre olacak. Eyüp projesi, Alibeyköy Çırçır'da. Henüz satış ofisi yapmadık ama yüzde 20'si satıldı. Bu proje, yaklaşık 200 konuttan oluşuyor."

METREKARESİ 5-6 BİN TL
Hak sahipleri ile anlaşmanın sağlandığını belirten Mehmet Gür, şöyle devam etti: "Eyüp'ün ilk kentsel dönüşüm projesidir orası. Temeli atıldı, inşaat devam ediyor. İnsanların oturmak için alabileceği, 2+1, 3+1 bir daireler olacak. Fiyatları da Resim İstanbul'dan yüzde 80 daha pahalı, metrekaresi 5-6 bin lira arasında. Bu bölgede hak sahibi 110 kişi ve 110 daire vardı. İki yıldır altyapısı devam ediyor. Biz, 110 kişiyle anlaştık aynı andı. Her kişiye birer daire verdik. Buranın yüzde 95'i kentsel dönüşüm arazisi, biz satın aldık."

200 ODALI 0TEL YOLDA
Merkez Zekeriyaköy'deki projelerinde sadece birkaç tane daire kaldığını söyleyen Mehmet Gür, "Nazlı satış yapıyoruz" dedi. Zekeriyaköyue proje değerlerine ilişkin Mehmet Gür, şu açıklamalarda bulundu: "Köprü güzergahları ve metronun Sarıyer'e kadar planlanması konut fiyatlarını 4 bin dolar yükseltti. Önceden 2 bin 500 dolar seviyesindeydi. Şimdi 3 bin-4 bin dolar arasında. Köprü açıldıktan sonra Zekeriyakö/de projeye başlamak daha fazla değer katacağı düşüncesindeyim." Alanya'da ise 120 bin metrke alan üzerinde 5 yıldızlı aile oteli yaptıklannı açıklayan Mehmet Gür, "Ayrıca Trabzon'a da 200 odalı otel yapıyoruz"diye konuştu.

KARTAL SANCAKTEPE'DE KONUT SAYISI 2 BİNİ AŞACAK
Resim istanbul'da bütün etapların satışta olduğunu açıklayan Ortadoğu Grup icra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, teslimlere eylül ayında başlayacaklarını ve burada toplam bin 398 konut olduğunu bildirdi. Kartal Sancaktepe de bir projenin daha başlayacağının altını çizen Gür, sözlerini şöyle sürdürdü:"Aynı bölgede 2 bini aşacak konut projesi üretilmiş olacak. Bu sene ruhsatını alıp satışa çıkacağız. Bizim hedefimiz 9'uncu ay. 700 konut olacak burada. Şirketler, misafirlerini ağırlamak için kullanabiliyor, öğrenciler bir artı biri kullanabiliyorlar. Bir de yatırım için alanlar var. Resim istanbul'da yüzde 90'dan fazlası yaşam alanı olarak alanlar var. Yabancı çok fazla yok."

'KANDİLLİ'DEN ARSA ALDIK'
istanbul Finans Merkezi ve metroya yakın konumdaki Ümraniye'de de projeye başladıklarını söyleyen Mehmet Gür, bu bölgede bir arsa satın aldıklarını açıkladı. Gür,"Temeli atıldı, altı dükkan, üstü ofis olacak. Şu anda o da başladı. En az Kağıthane projesi kadar gelir elde eden bir proje. 400 küsur metrekare. Yeni aldık. Satın almak için talepler geliyor. 6 kat yüksekliği var. Bu sene tamamlanmış olur"dedi. Kandilli'de de arsa almaya devam ettiklerini açıklayan Gür, "Şu anda 12 bin metrekarelik arsayı aldık. Biraz daha takviye edeceğiz, bu yıl projelendirip önümüzdeki yıl başlanz oraya"açıklamasında bulundu. 

Hamide HANGÜL/Karar Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181