Pendik Taşlıbayır'da kentsel dönüşüm onaylandı!
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin'in büyük önem verdiği depreme dayanıklı ve sağlıklı kentleşme, Taşlıbayır'da başlayacak. Kentsel dönüşüme yönelik İmar Planlan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha önce onaylanan Orta ve Dumlupınar Mahalleleri Taşlıbayır Bölgesi'nde parselasyon çalışması da tamamlandı. Pendik Belediyesi tarafından oluşturulan imar parselleri, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile iki mahallenin muhtarlığında 22 Mart-22 Nisan tarihleri arasında askıya çıkarıldı.

TESCİL İŞLEMİ GERÇEKLEŞECEK
Askı süresi içinde vatandaşlardan gelecek itiraz ve talepler de Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek uygun görülen değişiklikler yapılacak. Ardından Tapu Kadastro ve Sicil Müdürlüklerinde tescil işlemi gerçekleşecek. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından bölge yapılaşmaya açılacak.

YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE AMAÇLANIYOR
Yeni planda köhnemiş yapı dokusundan arındırılan binaların, depreme dayanıklı hale gelecek şekilde yapılması ve sağlıklı, yaşanabilir bir kentsel gelişme sağlanması amaçlanıyor. Ulaşım ve trafik sorununun çözümüne yönelik yeni yol güzergâhları ve kavşaklar oluşturuldu. Yeni planlarla binaların otopark sorunu da çözülecek.

Ercan ÖZTÜRK/Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181