Tarlabaşı'nda kentsel dönüşüm devam ediyor!
Tarlabaşı yeniden yapılandırma kapsamında inşa edilen ve Avrupa'nın En İyi Kentsel Yenileme Projesi ödülünü kazanan Tarlabaşı 360 projesi, 9 adadan meydana geliyor. Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul iş birliğinde gerçekleştirilen proje toplam 20 bin metrekarelik alan üzerine yapılıyor. 150 bin metrekarelik inşaat alanı ve 220 metrelik cephe uzunluğuna sahip proje bulvar üzerinde yer alan ticari alanları, mağazaları, bistro ve kafeleriyle bölgenin yeni çekim merkezi olmayı hedefliyor.

Projeyle ilgili inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Demircan, haziranda proje alanının bir bölümünü kullanmaya başlayacağını söyledi. Tarlabaşı'nda sonyıllardaarsave ev fiyatlarının 50 kat arttığını dile getiren Demircan, şunları söyledi:

"Proje, Tarlabaşı'nda bulunan 9 yapı adasında, 20 bin metrekarelik alandaki 188'i tescilli 277 binanın, bu binaların arasındaki sokakların ve tüm altyapının yenilenmesini kapsıyor. Proje ile büyüklükleri 50 ile 100 metrekare olan küçük tarihi evler beşer-onar gruplar halinde birleştirilip tek bir blok haline getiriliyor. Bloklar oluşturulurken, binaların dış cepheleri korunacak. Binaların içlerinde alışveriş merkezleri, konutlar, butik otel ve pansiyonlar olacak. Yüzde 52 konut alanı, yüzde 12 ticaret, yüzde 17 turizm ve yüzde 14 de ofis alanından oluşan projede, bütün konutlar için yeraltı otoparkları ve sosyal faaliyetin yoğunlaşacağı yaya alanları yapılıyor." 

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181