TOKİ İstanbul kentsel dönüşüm projeleri!
Ocak ayı itibariyle şehir genelinde yaklaşık 16.4 milyon metrekare (1.643 hektar) alan üzerinde 19 Kentsel Dönüşüm çalışması projelendirildi. İstanbul'da bugüne dek uygulamasına başlanan 150 bin konutun ise 80 bini tamamlandı.

TOKİ Başkanı M.Ergün Turan, Kentsel Dönüşüm çalışmaları içinde İstanbul'un özel bir durumu olduğunu, Türkiye genelinde yüksek riskli alanların şehirde yoğunlaştığım belirtti. Turan şunları söyledi: "İstanbul gibi kadim bir şehrin Kentsel Dönüşümü açısından projelendirilmesi, titizlik ve özel çalışma gerektiriyor. Başta İstanbul halkına ve bölgede yaşayan üzere, bölgeye özel Kentsel Dönüşüm projeleri yürüten İstanbul Hizmet Birimimiz İstanbul'da kapsamlı projeksiyonlar gerçekleştiriyor, ayrıntılı çalışmalar yürütüyoruz.'' 

Başakşehir Kayabaşı kentsel dönüşüm alanı
İstanbul'daki en önemli toplu konut ve Kentsel Dönüşüm uygulama alanı olan Başakşehir Kayabaşı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 11 milyon metrekare alan üzerinde İstanbul halkına ve bölgede yaşayan vatandaşlara, modern şehircilik ilkeleri doğrultusunda altyapı ve sosyal donatı alanlarıyla çağdaş bir yerleşim oluşturuyor.

Esenler Çiftehavuzlar ve Oruçreis kentsel dönüşüm alanları
Esenler Belediyesi işbirliğiyle, 3 bin 164 kişinin yaşadığı, 80 bin metrekare alanı kapsayan Kentsel Dönüşüm projesi, 1.400 adet konut/işyeri uygulamasını içeriyor.  Projede aynca, 20 bin metrekare kütüphane, halk eğitim merkezi gibi birimlerin bulunacağı bir yaşam merkezi, 6 bin metrekare dini tesis alanı, 7 bin metrekare eğitim alanı bulunuyor.

Esenler-Oruçreis Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi'nde uygulamaya alınan bir diğer Kentsel Dönüşüm projesi ise yaklaşık 50 bin metrekare alanı kapsıyor. Birinci Etap'ta üretilen 262 adet konut hak sahiplerine teslim edildi, ikinci etapta ise 320 konut ve 20 bin metrekarelik kültür merkezi inşaatı yer alıyor.

Üsküdar Mimar Sinan ve Bahçelievler Mahalleri dönüşüm alanları

TOKİ ile Üsküdar Belediyesi işbirliğiyle, Bahçelievler Mahallesi'ndeki 60 bin metrekare alanda yol, donatı vb. alanlar üzerindeki yapılann geçici iskânım sağlamaya yönelik Depo Konut alam projelendirildi. Bu kapsamda TOKl tarafından konut ihalesi yapılarak geçici konut kullanımlı olmak üzere 173 adet konut üretilecek. Mimar Sinan Mahallesi (Çavuşdere) Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili ön çalışmalar ise devam ediyor.

Zeytinburnu Merkezefendi Kentsel Dönüşüm Alanı
Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında, mahallede yaşayan hak sahipleri için aynı alanda 400 konut üretilecek. Dönüşüm alanına ait tespit, değerleme iş ve işlemleri tamamlandı.

Güngören Tozkoparan kentsel dönüşüm alanı
TOKİ ve Güngören Belediyesi işbirliğiyle, 16 bin vatandaşımızın yaşadığı 580 bin metrekare alana ilişkin ön etüt, hak sahipliği tespit ve değerleme çalışmaları ile araziye ilişkin mevcut durum analizleri tamamlanarak, kentsel tasarım ve proje çalışmalarına başlandı. Projede, yerinde dönüşüm ilkesi ile mahalle kültürünü koruyacak şekilde imar artışı makul seviyede tutulacak, verimli yapılaşmayla bölgenin aidiyetim bozmadan yeni kentsel bağlantılar oluşturulacak.

Beyoğlu Örnektepe-Sütlüce kentsel dönüşüm alanı
TOKİ ile Beyoğlu Belediyesi arasında 2 Haziran 2015'te yapılan protokolle Örnektepe Sütlüce bölgesindeki yaklaşık 20 bin metrekare alanın mevcut çarpık yapılardan arındırılması öngörüldü. Haliç siluetine olumsuz etld bırakmayacak şekilde, yerinde dönüşüm ilkesine uyularak geliştirilen proje kapsamında, 380 adet konut, 5 bin metrekare cami ve kültür evi, 1.000 metrekare günübirlik ticari birimler üretilecek.

Toki Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181