Üsküdar kentsel dönüşüm 2017'de başlayacak!
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede kentsel dönüşümle ilgili 30 yıldır konuşulan bir konunun sonuna gelindiğini belirtti. Türkmen, "1983'ten beri planlar konuşuluyordu ama hamdolsun bu plan işi bitti. Zaten kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel, imardaki bu kısıtlılık idi ve bunu kaldırmakla engeller de kalkmış oldu. Üsküdar'a hayırlı olsun" dedi.

Üsküdar'ın, İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu dile getiren Türkmen, ilçede taşra diye tabir edilen mahallelerde; kaçak yapıların, plansız, projesiz ve ruhsatsız inşaatların oldukça fazla olduğuna dikkati çekti. Dolayısıyla Üsküdar'ın acilen dönüşmesi ve yenilenmesi gerektiğini hatırlatan Hilmi Türkmen, "Kentsel dönüşümde Üsküdar'ımızın Boğaz bölgesi dediğimiz 270 bin insanın olduğu toplam 16 mahallesini ilgilendiren bölgelerdeki planlarla ilgili iyi bir noktaya gelmiş durumdayız. Bundan sonra söz vatandaşta, vatandaşlarımız hızla bu planlardan yararlanmak için dönüşüme 'evet' demeli" diye konuştu.

Belediye olarak bölgede 4 ofis açtıklarını ve uzman kişiler tarafından ücretsiz olarak vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili bilgilendirildiğini ifade eden Türkmen, "Şu anda arazide muazzam bir hareketlilik var. 2017'nin ilk aylarından itibaren Üsküdar'da inşaat anlamında özellikle Boğaz bölgesinde ciddi bir dönüşüm furyası başlayacaktır" dedi.

Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayşe kiraz 7 yıl önce

Neden Üsküdar'ın diyar yarısına vermiyorsunuz üvey evlatmış

banner182

banner181