Üsküdar’ın 16 mahallesinde dönüşüm devam ediyor!
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltı programında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Üsküdar’ın 16 mahallesini ilgilendiren kentsel dönüşüm kapsamındaki Boğaz Planları ile ilgili hiçbir aksama olmadığını, planların tıkır tıkır işlediğini belirten Başkan Hilmi Türkmen, “Planların iptal edildiğine dair bazı duyumlarımız var. Öncelikle şunu söyleyeyim, bu yanlış bir bilgi! Şöyle ki, Boğaz’ı gören Üsküdar, Beykoz, Beşiktaş ve Sarıyer’de kottan 2 kat kazanılmıyor. Üsküdar’da bunu ekstra yaparsak diğer bölge planlarını da dikkate alındığında komple plan iptal edilebileceği düşüncesiyle siluet içerisinde yani Yavuztürk’te sorun yok. Siluet içerisinde bütün bu kotları yeniden düzenleme adına şu anda plan notlarımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde ve muhtemel şubat ayında bir karara bağlanacak.” dedi.

“SİLÜET ALANINDA ÇALIŞMA VAR”
Başkan Türkmen, şöyle devam etti: “Biz, bütün plan bölgelerinde en yüksek noktadan kotun alınacağını yazmıştık. Önümüzde 2 tane seçenek var. Boğaz’ı gören yerlerde (siluet içi alanlar) bina dört köşe ortalaması ve en düşük nokta değerlendirilecek. Kirazlıtepe’de, Çamlıca Camii eteklerinde 180 dönümlük bir araziyi kentsel dönüşüm kapsamına aldık ve TOKİ ile anlaştık. 16 Ocak’ta da ihalesini yaptık. Şimdi, vatandaşlarla bire bir görüşme safhasındayız. Temmuz ayında da inşallah temelini atacağız. Kentsel dönüşümde önemli olan sürecin başlaması. Bizim sahada en büyük hedefimiz bu plana göre yapılaşmanın başladığını millete canlı canlı göstermek. NATO yolu üzerinde inşaatımız devam ediyor. Ağustos sonu binalarımızı anahtar teslimi alacağız. Daha sonra, Birlik Camii yanındaki 38 dönümlük arsamıza başlıyoruz. Bu dönem sonuna kadar Üsküdar’da, sadece belediye olarak 3 ya da 4 yerde şantiye alanımız olacak ama halk bazında baktığımızda önemli inşaatlar başlayacak.” İfadelerini kullandı.

“EN YÜKSEK EMSAL BİZDE”
Yavuztürk’deki bazı vatandaşlarımızın sürekli Exen’i örnek gösterdiklerini söyleyen Türkmen, “Başkanım Exen’e var, bize yok mu?” diye soruyorlar. Exen’in emsali Yavuztürk’ten daha düşük. Onun emsali 0.90’dır. Yavuztürk’ün ise 2 emsaldir. Exen’in tapusu 120 dönüm. Yavuztürk, Kirazlıtepe ya da Küplüce’nin Boğaz Koruma Yasası’ndan çıkmasına gerek yok. Halk hep yüzde 15'e  takılmış durumda. Emsal üzerinden gideceğiz. Bizim verdiğimiz emsal brüt, net değildir. İstanbul’da emsali bu kadar artan bir plan bölgesi yoktur. Denizi gören yerlerde Büyükşehir Belediyesi bir karar almış ve bekliyoruz. Yapılan itirazlar hep, “Neden 10 kat değil de, 5 kat!” Bu planlarda biz kamuya terk alacağız. Terk edilen yerde vatandaşın evi var. Önemi yok ki. Çünkü brütten emsal veriyoruz, yeşilde kalan vatandaşlarımız konutta tapusu kadar yerini alacak zaten.” dedi.

İTİRAZLARA AÇIKLIK GETİRDİ
Kentsel dönüşüm ile ilgili itirazlara açıklık getiren Başkan Hilmi Türkmen, “Vatandaş diyor ki, ‘Benim 6, 7 katım var. Yıkayım, yapayım, cebimden de para çıkmasın, müteahhide kalacak olan payı da imarla ver.’” Bunun adı dönüşüm değildir. Bu bir katliamdır. Şu anda Boğaz bölgesinde normalde emsal 0.30 ve 0.60’dır eski plana göre. Ama arazide fiili emsal 1.1 ve 1.2’dir. Arazinin 1.2’si doludur. Biz bu imarı yaparken boş bir arsada yapmıyoruz ne yazık ki! Vatandaş, “Benim 5 beş çocuğum var başkanım, hepsi bu binada oturuyor. Kiraya mı çıkacağım?” diyor ama şunu hiç kimse hesaba katmıyor. Şu anda 5 katlı binayı satsan 300 bin TL etmez. Çünkü kimse kaçak binaya para vermiyor. Ama yarın bir daire, Kirazlıtepe’de, Burhaniye’de, Küplüce’de 1 milyon TL olacak.

Üsküdar Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181