Yeni Esenler 2023'te bitecek!
İstanbul Hilton Bosphorus Fuar Merkezi'nin ev sahipliğinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi, gayrimenkul sektörünün temsilcilerini ve alıcılarını bir araya getirdi. Fuarın ikinci günündeki oturumuna katılan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yatırımcılara kentsel dönüşüm konusunda Türkiye'nin öncüsü olan Esenler'deki çalışmaları anlattı.

GÖKSU: BU BİR GÖNÜL SORUMLULUĞU
Arap ülkelerinin iş adamlarını ve gayrimenkul yatırımcılarını Yeni Esenler'e yatırım yapmaya davet eden Başkan Göksu, "Siz kardeşlerimizin ilçelerimizde yapacağı ekonomik faaliyetleri, aynı zamanda sosyolojik ve kültürel bir dayanışma olarak da görüyoruz. Her konuda sizlere destek vermeyi, sizlerin yardımcısı, sizlerin rehberi olmayı bir gönül sorumluğu olarak görüyoruz" diye konuştu.

GÖKSU: YENİ ESENLER 2023'TE BİTECEK
Başkan Göksu, katılımcılara Esenler Belediyesi'ne devredilen askeri alanda inşa edilecek Yeni Esenler'i ve kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak dünyanın en büyük şehir parkını da anlattı. Yeni Esenler'in az katlı ve toprağa yakın yapılardan oluşacağının altını çizen Başkan Göksu, "Yeni Esenler, bin, bin 500 nüfuslu öbekler şehri olarak kurgulanacak ve her bir öbek şehrin merkezinde İslam medeniyetinin sembolleri olacak. Şehir, cami mekanı çerçevesinde tasvir edilecek ve tasarlanacak. Bu şehirde bilgi teknolojisinin tüm imkanları kullanılacak. Yani akıllı şehir olacak. Bu şehir yaşayanlara ek maliyet de getirmeyecek. İnşallah Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, 2023'te projeyi tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Esenler'de kişi başına düşün yeşil alan miktarının Tarihi Proje ile birlikte 21 metrekareye çıkacağını ifade eden Başkan Göksu, konuşmasını son bölümünde, Türkiye'de kentsel dönüşümün başladığı Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nın yanı sıra Turgutreis ve Çifte Havuzlar Mahallelerindeki kentsel dönüşüm projelerini anlattı.

Esenler Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181