Yeni Fikirtepe'nin ilk projesi tamamlandı!

Kentsel dönüşümde adeta bir simge haline gelen İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan projeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Yeni Fikirtepe’ stratejisiyle çözüme kavuşturuluyor. Bu projelerden ilki tamamlandı, teslimler başlıyor.

İstanbul Fikirtepe’de tıkanan kentsel dönüşüm sürecine el koyan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, bu kapsamda çözüme kavuşturulan ilk projede konutlar teslim aşamasına getirildi. Bu ay içinde yaklaşık 1.100 konutun üretildiği projede hak sahiplerine konutları teslim edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘kentsel dönüşüm seferberliği’ çatısı altında bir taraftan bu kapsamdaki çalışmaları hızlandırırken, diğer taraftan ise sorunlu bölgelerde çözüm arayışlarını sonuca kavuşturuyor. Kentsel dönüşümün adeta simgesi haline gelen İstanbul Fikirtepe’de ‘kördüğüm’ haline gelen sürece de el koyan bakanlık, daha önce yarım kalan projelerde ‘Yeni Fikirtepe’ stratejisiyle harekete geçmişti.

5 blokta bin 100 konut

Bakanlık tarafından Fikirtepe’de, 2018 yılında finansal sıkıntı nedeniyle Vartaş yapı adası, yarım kalan inşaatların tamamlanması amacıyla devir alınmıştı. Finansman desteğinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlandığı 286 pafta, 3415 ada, 9 parselde bulunan, ‘Vartaş-1’ olarak anılan projenin inşaatı için Mayıs 2018’de bir ihale açıldı. 182 bin 198 metrekare alanda gerçekleştirilecek proje için KDV dahil 383 milyon 488 bin lira teklif eden Torkam İnşaat, ihaleyi kazandı ve inşaata başladı.

Edinilen bilgilere göre, bu projede inşaat tamamlandı. 5 blokta yer alan yaklaşık 1.100 konutun tamamı bitti, geçici kabul işlemleri tamamlanma aşamasına geldi. Şimdi ise evlerin vatandaşlara teslimi için hazırlıklar başladı. Bu ay içinde teslimlerin yapılabilmesi için bakanlık, projenin içinde iki dükkanı ofis olarak belirledi. Bakanlık, hak sahiplerine konutlarının telimi işlemlerini bu ofislerden yürütecek.

Sözleşmeler imzalandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe’de yarım kalan projeler için TOKİ ve Emlak Konut aracılığıyla süreci başlatmıştı. 60 bin kişiyi doğrudan ilgilendiren, yaklaşık 8 milyar lira değere sahip olacak Yeni Fikirtepe Projesi’ne başlamak için arka arkaya adımlar atılıyor. 1.5 milyon metrekare inşaat alanını kapsayan proje için imar planları bu yılın başında belli olurken, Emlak Konut GYO da hazırlık ve ihale sürecini yürütüyor. Bu kapsamda Bakanlık adına Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/1 Parsel İnşaatı İşi’nin sözleşmesi, yüklenici Kibritçi İnşaat ile 28 Temmuz’da imzalandı. Sözleşme bedeli KDV hariç 187 milyon 434 bin lira oldu. ‘3455/1 Parsel İnşaatı İşi’nin sözleşmesi ise yüklenici Torkam İnşaat ile 5 Temmuz’da imzalandı. Sözleşme bedeli de KDV hariç 133 milyon 900 bin lira olarak belirlendi.

Ayrıca İstanbul Fikirtepe Kentsel Tasarım Projesi 3419/1 Parsel İnşaatı İşi’nin sözleşmesi, yüklenici Siyahkalem ile 3 Haziran’da imzalandı. Sözleşme bedeli KDV dahil 198 milyon 480 bin lira oldu.

Duygu Erdoğan / Miliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181