Başyazıcı Grubu 70 milyonluk 2 proje ile istanbul'da!
Anadolu’dan İstanbul’a gayrimenkul yatırımı için gelen firmalarının sayısı her geçen gün artıyor. İstanbul pazarına katılan firmalardan biride Kayseri merkezli Başyazıcı Grubu. 65 yıldan bu yana pastırma sucuk imalatı yapan gıda sektörünün tanınmış markalarından Başyazıcı Grubu, uzun yıllardır Kayseri’de AVM, konut ve ofislerin olduğu pek çok gayrimenkul projesi gerçekleştirdi. Gayrimenkul sektöründeki hedeflerini büyütmeyi amaçlayan firma ilk etapta İstanbul’da yatırım değeri 70 milyon lirayı bulan Başyapıt Maltepe Dragos ve Başyapıt Erenköy olmak üzere iki projeye başladı.

Başyazıcı Grubu'nun İstanbul’daki faaliyetlerini yürüten Başyazıcı Grubu’nda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Başyazıcıoğlu, 3. kuşak bir yönetici. Başyazıcı Grubu’nun inşaat sektörüne 1980’li yıllarda girdiğini kaydeden Mahmut Başyazıcıoğlu, sektörde İmtaş ve Mabco İnşaat diye iki şirketle yer aldıklarını belirtti. Bu süreçte hem kendi yerlerini yaparak hem de kat karşılığı projeler yaparak her iki tarafın beklentilerini ve psikolojisini öğrenmeye çalıştıklarını söyleyen Başyazıcıoğlu, “Sonrasında 250’den fazla lüks konut ve BYZ Outlet ile Mix Yaşam Merkezi adıyla iki AVM’mizi yaptık. Ayrıca fabrika inşaatı gibi projeler geliştirdik. Kayseri’de inşaat alanında önemli bir deneyime sahip olduktan sonra markalaşmak için yolumuzu İstanbul’â çevirdik” diye konuştu.

Kentsel dönüşümle işe başladı
Mahmut Başyazıcıoğlu, 2010 yılında İstanbul’a taşınmış. Ancak 2007 ve 2008 yıllarında kentsel dönüşüm için İstanbul’da çalışmalar yaptığını belirten Başyazıcıoğlu süreci şöyle anlattı: “Birçok proje için teklifler verdik ama o dönem o projeler gerçekleşmedi. Aslında dönüşümü başlangıç aşamasında yakalamıştık ancak İstanbul’da dönüşüm projelerimizin olmayışının dezavantajını o dönemde yaşamıştık.”

Mayıs ayında lansmana çıkıyor
Sonrasında süreci takip ederek Maltepe ve Erenköy’de yaptıkları iki kentsel dönüşüm projesiyle İstanbul’da işe başladıklarını ifade eden Mahmut Başyazıcıoğlu, Başyapıt Meltepe Dragos projelerinde inşatta yüzde 40 seviyesine gelen projelerinde 4 Mayıs’ta satışa çıkacaklarını belirtti. Başyazıcıoğlu, “Satışa çıkmak için ruhsatı bekliyorduk. Ruhsatı aldık. Hatta kat ittifakı oluşturduktan sonra lansmana çıkmayı düşünüyoruz. 150 daireli projemizde ön lansmanda yüzde 10’a yakın bir bölümünü sattık” dedi. Başyazıcıoğlu, bu projeden özellikle yaşam amaçlı konut alanların fazla olduğunu dile getiriyor. 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire tiplerinin yer aldığı projelerinin 4. kattan itibaren deniz manzarasına sahip olduğunu aktaran Başyazıcıoğlu, “Projemizi Türkiye’nin önde gelen mimarlarından Çamoğlu Mimarlık’a yaptırdık. İç mimaride ise Şema Mimarlık ile çalıştık” diye konuştu. Projede metrekare fiyatları ise 5 bin 500 TL ile 8 bin TL’ye kadar değişebildiğini dile getirdi. Projede özellikle sosyal alanlara çok önem verdiklerini söyleyen Başyazıcıoğlu, 2018’in Ağustos ayında ise projeyi teslim etmeyi planladıklarını aktardı. Başyazıcıoğlu, Erenköy Fizik Tedavi Hastanesi’nin hemen yanında yer alan 38 daireli Başyapıt Erenköy projelerinin temeli attıklarını ve bu yılın sonunda onu da teslim etmeyi planladıklarını kaydetti.

Başyapıt markasını 2006 yılında alarak tescillendirdiklerini belirten Başyazıcıoğlu, "Küçük şehirlerde, markadan ziyade daha çok isim ve unvanla bilinsekte, her geçen gün markanın önemi arttıyor" dedi. İnşaat şirketlerinin işinin mimarların çizdiği projeleri birebir uygulamak olmadığını vurgulayan Basyazıcıoğlu şöyle konuştu: “Kendi zevklerinizin yanı sıra ihtiyaçları da görerek projeyi yönlendirmeniz gerekiyor.”

Leyla İlhan / Dünya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181