"Ege Yapı'dan 820 milyon liralık konut projesi"!
Kağıthane'nin potansiyeline inanan ve yatınm kararı alan firmalardan biri de Ege Yapı. Şirket Sadabat Deresi kıyısında 820 milyon değerinde bir proje hayata geçiriyor. Toplam 2 etap ve 10 bloktan oluşan Kordon İstanbul projesinde 550 konut ve 55 mağaza yer alacak. Projede daire büyüklüklerinin 41 metrekare ile 226 metrekare arasında değiştiğini belirten Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı inanç Kabadayı, "2 etaptan oluşan Kordon istanbul'un ilk olarak 1. etabını satışa açtık ve hızlı bir şekilde 1+0 dairelerimizin satışlarını tamamladık. 1 +1 'lerimizin de büyük bir kısmının satışı tamamlandı. Projede yaşamak amaçlı satın almayı planlayan müşterilerimiz ise ağırlıklı olarak şu an için 3+1'lere ilgi gösteriyor" dedi.

YOĞUN TALEP GÖRDÜ
Projenin konumu ile one çıktığını belirten Kabadayı, "Kordon istanbul, ön talep döneminde Kağıthane bölgesinin ulaşım akslarının kesişim noktasında yer alması, hem de bölgenin sosyal donatıları, yeşil alanlarının çokluğu ve yatay mimariye uygun yeni yaşam projeleri gelişen bir bölge olarak yüksek prim vaad etmesi dolayısıyla buyuk ilgi gören bir proje oldu. Ön talep döneminin devamında ise lansmanı gerçekleştirdik. Bu yoğun ilginin en buyuk sebeplerinden birinin ise bölgede gerçekleşecek olan yenileme projeleri ile birlikte hem yatırımcı hem de oturumcu için bölgenin yüksek prim ve kaliteli yaşam vaad etmesi olduğunu " dedi. Lansmanın ardından geçen sure zarfında projenin yüzde 30'unu sattıklarını belirten Kabadayı, yatırımcıların bölgenin geleceğine ve prim potansiyeline güvendiğini dile getirdi. Kabadayı, saüşta olan konutlara banka kredili alımların dışında. 36 ay yüzde 0 faiz imkânı da sunduklarını söyledi.

KOLAY ULAŞIM İMKÂNI
Kâğıthane, önemli ulaşım projelerinin merkezi olduğunu belirten Kabadayı, "Kordon İstanbul, dekovil hattı, metro ve havaray hatları, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli, E5 ile E6 gibi ana arterlere kolay ulaşımı ve düzenli ulaşım planlarının yer aldığı bir bölgede yükseliyor. Bunların yanı sıra Kâğıthane'nin Levent'e 9 dakika, Mecidiyeköy'e 10 dakika, Maslak'a 5 dakika, Taksime 15 dakika ve Beşiktaş'a ise sadece 15 dakikada rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir lokasyon olması da Kordon istanbul'un sunduğu bir diğer avantaj olarak yatırımcıların karşısına çıkıyor" dedi.

2.5 MİLYAR YATIRIM PLANI​
Ege Yapı olarak 2017 yılı başında üç yıllık bir stratejik planlama yaptıklarını belirten Kabadayı. "Toplam 2.5 milyar TL yatırım yapacağımız bu planın İlk yatırım halkasını Kordon İstanbul oluşturdu. Kordon İstanbul'un ardından yatırımlarımızın ikinci halkası olarak Premium Ofis Beylerbeyi projesini satışa açtığımızı kamuoyuna duyurduk. Toplam 105 milyon TL yatırım değen ile üç bloktan oluşan Premium Ofis Beylerbeyinde 8 bin 45 metrekare ofis alanı bulunuyor. İnşaatının yüzde 70i tamamlanan projede 200-565 metrekare arasında değişen alanlarda farklı ofis alanları ile ticari alanlar yer alırken projeyi, 2018 yılı Mart ayında teslim etmeyi hedefliyoruz. Premium Ofis Beylerbeyi, D100 Karayolu. TEM Otoyolu ve 3. Çevreyolu'na yakınlığı ile kilit bir noktada yükseliyor. Özellikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne direkt ulaşımı, Burhaniye Metrobüs durağının hemen yanındaki konumuyla Anadolu yakasının en önemli iş merkezlerinin göbeğinde yer alıyor. Yılın geri kalanı ve gelecek iki yıl İçinde toplamda alt yeni projeyi daha hayata geçireceğiz. Avrupa yakasında Maslak, Beyoğlu ve Fatih'te. Anadolu yakasında ise İkisi Çekmeköy'de olmak üzere diğeri de Ataşehir'de bir proje gerçekleştireceğiz'' dedi. Kabadayı 2017de yüzde 15 büyüme ve 1250 kişilik yeni istihdam hedeflediklerini de kaydetti.

SADABAT DERESİ DEĞER KATACAK
Kâğıthane'nin avantajının, ulaşım kolaylıkları ya da sosyal donatılarının çokluğu ile sınırlı olmadığına dikkat çeken Kabadayı, "istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve üç belediyesinin ortak çalışması ile Sadabad Deresi ıslah projesinin tamamlamasıyla bambaşka bir çehreye bürünecek. Bu projenin tamamlanmasıyla Sadabad Deresi, kesintisiz yuruyuş ve bisiklet yollarının yanı sıra pek çok spor alanıyla da aktif yaşamın ve turizmin merkezi olacak. Eyüp ve Sarıyer'deki ormanları, yeşil bir koridor eşliğinde Haliç ile buluşturmayı amaçlayan projeyle bu bölge, yemyeşil bir ekolojik alana dönüştürülecek, böylelikle yeşilin ve mavinin tarihi dokuyla modern doku arasında bağlantı oluşturduğu kesintisiz bir yeşil koridor ortaya çıkmış olacak. Bugüne kadar yükseldiği bölgede simge olmuş yapılara imza attık, inanıyoruz ki Kordon istanbul da Sadabad Deresi'nin en keyifli buluşma noktası olacak" diye konuştu. 

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181