İşte İstanbul'da deniz gören konut projeleri!
Dünyada denizle anılan şehirlerin gözdelerinden İstanbul'da, deniz gören projeler hem manzarasıyla, hem de getirisiyle kazandırıyor. Bu anlamda gerek proje geliştiriciler, gerekse ev sahibi olmak isteyenlerin tercihi de orta gelirliden itibaren pek çok keseye göre olan 'deniz manzaralı' projeler oluyor. Yapılan araştırmalar, deniz gören projelerin yüzde 30 ila 50 arasında daha fazla kazandırdığını ortaya koyarken, satışlar da daha hızlı gerçekleşiyor.

Deniz gören projeler İstanbul'un Avrupa yakasında Zeytinburnu, Bakırköy, Ataköy, Beşiktaş bandında kendini gösterirken, Anadolu yakasında Kartal'dan Çamlıca'ya Maltepe'ye kadar uzanıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla özellikle deniz hattında eski yapıiarın yerini yenıierı alırken, sahil hatları da yeniden düzenleniyor.

Ulaşım avantajı
İstanbul'da deniz gören projelerin bir diğer öne çıkan noktası ise ulaşım seçeneklerine olan katkısı. İnsanların hem denizle bağı güçlenirken, hem de bu projeler aynı zamanda yeni ulaşım imkanları da oluşturuyor. Denizle buluşan projelerin birçoğu deniz yoluyla ulaşım seçeneklerini de bünyesinde barındırıyor. Projeler, geniş deniz manzarasına karşın ise satış fiyatlarında orta, ortaüst ve lüks olmak üzere pek çok gelir grubuna hitap eder şekilde konumlandırılıyor.

Yabancı ilgisi artıyor
Deniz manzarası, yabancı konut alıcısının da tercih sebebi olarak ön plana çıkıyor. Özellikle İstanbul'da konut alımında ilk sıralarda yer alan Ortadoğu bölgesinden yatırımcılar, projelerin deniz bağlantısına önem veriyor. Şehrin merkezinde ve deniz manzarasına hakim olan projelerden alım yapan yabancı yatırımcılar, yine bu bölgelerde yükselen projelerle çeşitli alanlarda iş ortaklığı yapma yoluna da gidiyor. İstanbul'un çeşitli noktalarındaki deniz gören projelerden bazıları ise şöyle:

Tuzla'da şehir kurdu
Evora İstanbul projesinde toplam 4 bin 979 daireden neredeyse tamamın, satan ve pek rnâunu teslim eden Teknik Yapı, projesiyle Tuzla'da şehir içinde şehir kurdu. 15 bin kişinin yaşayacağı projede, firmanın düzenlediği '100 ay 0 faiz' kampanyası da devam ediyor. Kampanya ile 2 bin 800 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olmak mümkün.

Ataköy'de denizle iç içe
Yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle Kuzu Grup tarafından hayata geçirilen SeaPearl Ataköy toplamda 1401 konut içeriyor. 1. etap projede metrekare birim fiyatları ortalama 8 bin dolardan başlıyor. 20 katlı 4 blokta 631 üniteden meydana gelen ilk etapta alanları 88 ila 398 metrekare arasında değişen 1+1'den 4,5+1'e kadar farklılık gösteren konut tipleri yer alıyor.

Şehir içinde deniz manzarası
Artaş ve Avrupa Konutları markası şehir içinde deniz manzarasıyla buluşan projeler de hayata geçiriyor. Avrupa Konutları Kale ile Ataköy projesi, Eclıpse Maslak projesiyle birlikte hem şehir hayatıyla, hem de denizle buluşuyor. Avrupa Konutları Kale projesinde 1+1 2+1,3+1ve 4+1 daire seçenekleri sunulurken, fiyatlar ise 800 bin liradan başlıyor.

Üç köprüyü de görüyor 
Sur Yapı tarafından Çamlıca'da hayata geçirilen Exen istanbulprojesinden pek çok konut seçeneğinin satışı tamamlanırken, deiz gören projede son daireler ise 700 bin lirayı aşan fiyatlarla alıcı buluyor. Aynı zamanda Exen istanbul, istanbul'un üç köprüsünü görme özelliğine de sahip. Yine şirketin Axis istanbul projesinin ofisleri de deniz görürken, ön talep aşamasında olan Koşuyolu ve Maltepe projeleri de denizle buluşacak.

Anadolu yakasının en yenisi Nidapark
Karma kullanımlı bir proje olarak Tahincioğlu tarafından Küçükyalı'da yükselecek Nidapark Küçükyalı projesi de Anadolu yakasının en yeni projelerinden. Geliştirme sürecinde olan projede, ticaret-konut alanları ile birlikte okul, meydan ve park alanlarından oluşuyor. 1+1'den 4+1'e kadar değişen metrekare alanlarıyla konut ve ofislerin yer aldığı projenin Nidapark Küçükyalı Kınalı, Nidapark Küçükyalı Sedef ve Nidapark Küçükyalı Burgaz etaplarından 625 konutu, 168 ofisi Emlak Konut GYO kampanyasıyla ön satışta.

Bomonti'de hızla yükseliyor
Sinpaş GYO tarafından Şişli Bomonti'de yapımı hızla devam eden Queen Central Park projesi, Dolmabahçe'ye yürüme mesafesinde bulunuyor. Projenin yükselen katlarıyla deniz manzarası da şehir içinde konutlarla buluşuyor. Projede daireler 500 bin lirayı aşan fiyatlarla satılmaya devam ediyor.

Kazlıçeşme'de ulaşım ağında
Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün inşaat'ın, istanbul Kazlıçeşme'de Emlak Konut GYO işbirliğiyle hayata geçirdiği 'Büyükyalı istanbul' projesi denizle ulaşımı da buluşturan projelerden. Projede metrekare fiyatı 13 bin liradan başlıyor. Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, projenin denizle ilşkisiyle ilgili olarak, "Deniz kültürü konut projelerine gerçek anlamda entegre edildiğinde eşsiz değerler yaratabileceğine inanıyoruz, istanbul gibi trafik sorunu olan bir şehirde deniz ulaşımını kullanabiliyorsanız bu gerçekten hayatınızı kolaylaştırır. Ayrıca sahil bandını yürüyüşten bisiklete, sosyal olanaklarla geliştiriyoruz" dedi.

'Kişiye özel ödeme modeli'
Kartal'da İş GYO Manzara Adalar projesiyle öne çıkıyor. 975 adet konut bulunan proje, 2018 yılından itibaren teslim maratonuna başlayacak. Projede fiyatlar 405 bin liradan başlarken, 1+0'dan 5+1'e kadar değişen farklı konut seçeneklerini barındırıyor. Proje, kişiye özel ödeme seçenekleri de sunuyor. 

Projelerin hepsi 'su'ya bakıyor
DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Dragos Royal Tovvers, Royal Center, Dalga, Burgu, Tango, Vazo, Adam Kuleler'in birbiri ardına denizle bütünleşen projeleri olduğunu vurguladı. İstMarina projesi ise, 'dünyanın en iyi karma yaşam konsepti' ödülü de olan denizle iç içe bir proje iken yine yeni Teras Kule projesi de denizle buluşuyor. Yılmaz, "Projelerimizde tüm daireler hangi katta olursa olsun hepsi bir şekilde 'su'ya bakıyor. 'Su'yun rahatlatan etkisini yaşam alanlarına taşıyarak fonksiyonel hale getiriyoruz: şehrin gürültüsünü suya saklıyoruz" dedi.

Duygu Erdoğan / Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181