Selenium Merter, Selenium Sarıyer ve Selenium Beykoz projeleri geliyor!
Gayrimenkul sektöründe 50 yıllık deneyimin adresi Aşçıoğlu, 2017 yılında ulaştığı hedefleri ve 2018 yılına dair yatırım planlarını Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri İrfan Aşçıoğlu, Cenk Aşçıoğlu ve Kaya İçel ile İş Geliştirme Direktörü Burçin Sezen’in katılımıyla 14 Şubat 2018, Çarşamba günü Selenium Plaza’da düzenlenen toplantıda açıkladı.

Sektörümüzün ekonomiye katkısı büyük
Konuşmasına gayrimenkul sektörünü değerlendirerek başlayan Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, 2017 yılında hem hükümet tarafından atılan adımlar hem de sektör oyuncularının özverili çalışmaları çerçevesinde 1,4 milyon satış yapıldığını belirtti. Özellikle konut kredilerinde yüzde 25’lik sermayeyi sağlayamayan tüketiciler için oranın yüzde 20’ye indirilmesi, satış sözleşmelerinde damga vergisi oranının sıfıra indirilmesi ve en az 1 milyon dolarlık taşınmaz satın alan yabancılara vatandaşlık verilmesi gibi adımların böylesi bir rekorda büyük bir rol oynadığını belirten Yaşar Aşçıoğlu, şunları söyledi: “Sektörümüz, ülke ekonomisine sağladığı katma değer açısından çok önemli bir yere sahip. Böylesi bir sektörün sürdürülebilir bir şekilde büyümesi adına hem oyuncular hem de tüketicilere sağlanan kolaylıklar artırılmalı. Örneğin; oyuncuların nefes alabilmesi için KDV teşvikleri sağlanmalı, tüketicilerin daha kolay konut edinebilmeleri için arsa maliyetlerinde düzenlemeye gidilmeli ve sene sonunda bir daha rekor kırılabilmesi için yabancı yatırımcıların varlığı artırılmalı. Yabancılara ve yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarına uygulanan istisna çok yararlı oldu. Bu sayede satışlarımız ve dönem karımız yükselirken vergi ödemelerimizde artış meydana geldi. Ancak yurtiçi satışlarda uygulanan yüzde 18 oranındaki KDV oranı, alıcılar açısından caydırıcı olduğu gibi hazine açısından gelir ve kurumlar vergisi matrahları bakımından olumsuz etki ediyor. Bu açıdan özellikle konut satışlarında KDV oranının 2017 yılında olduğu gibi  yüzde 8 olarak uygulanmasında yarar görüyoruz. Mevcut konularda çözüm sağlanabilirse sektör, 2018’de de ok gibi fırlayacaktır.”

İnşaat süreci devam ediyor
Aşçıoğlu’nun 2017 yılında sergilediği performansa değinen Yaşar Aşçıoğlu, Türkiye’nin gerçek anlamda ilk rezidansını inşa eden ve yurt dışında ilk Türk markalı konut projesini başlatan bir marka olarak, geride bıraktıkları 50’nci yıllarında Selenium Ataköy ve Selenium Retro projelerinde yaşamın başladığını, Selenium Retro 9 ve Dubai’deki Midtown Selenium by Deyaar’da inşaat sürecinin devam ettiğini belirtti.

450 kişiye istihdam
Yaşar Aşçıoğlu, “Geçtiğimiz yıl toplam 228 milyon TL ciro elde ettik. Yıl boyunca toplam 650 kişiye istihdam sağladık. Böylece, 2016 yılına oranla 2017 yılında yüzde 7 büyüme kaydettik. Yeni yılda Selenium markasını toplam 630 milyon TL yatırımla Merter ve Sarıyer gibi İstanbul’un farklı bölgelerine taşıyacağız, toplam 450 kişiye istihdam sağlayacağız. Yeni projelere ek olarak devam eden projelerimizdeki satışlarla birlikte toplam 250 milyon TL ciro elde etmeyi hedefliyoruz. Böylelikle sene sonunda 2017 yılına oranla yüzde 9 oranında büyümüş olacağız” dedi.

Dubai’deki ilk Türk markalı konut projesi
Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu da, İstanbul Ataköy’deki Selenium markalı projeleri ile Dubai’deki ilk Türk markalı konut projesi Midtown Selenium by Deyaar’da gelinen duruma değindi. Cenk Aşçıoğlu, yaşamın başladığı ve bölgenin en prestijli projesi olan Selenium Ataköy’de yüzde 60’ın üzerinde bir doluluk oranı bulunduğunu, taşınmaların sürdüğünü ve satılmayı bekleyen 20 daire kaldığını belirtti. Bölgedeki bir diğer projeleri Selenium Retro’da ise teslimlerin geçen sene tamamlandığını, projede yalnızca 12 adet konut ve 6 adet ofisin satışta olduğunu dile getirdi. Dubai’de inşası devam eden Midtown Selenium by Deyaar’da ise satışların yüzde 30 seviyesine ulaştığını ve projenin 2019 yılı Eylül ayında teslim edilmeye başlanacağını belirten Cenk Aşçıoğlu, şunları söyledi: “2017 yılının Mart ayında satışına başladığımız Selenium Retro 9 projemizde yüzde 55’lik bir satış oranına ulaştık. Toplam 225 konut, 108 ofis ve 23 adet mağazadan oluşan Selenium Retro 9’da en büyük alımı THY A.O. Personeli Sosyal Yardım Vakfı (Türk Havak) yaptı. Türk Havak’ın yatırımları yalnızca ofisle bitmiyor. Dernek, yaşamın başladığı Selenium Retro’da 1000 metrekare alana sahip bir anaokulu açmaya hazırlanıyor.”

Başka projeler için çalışmaya başladık
Aşçıoğlu’nun 2018 yılı yatırım haritasına ilişkin detayları paylaşan Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu, Selenium markasını bu yıl Merter ve Sarıyer’e, 2019 yılında da Beykoz’a taşıyacaklarını vurguladı. İrfan Aşçıoğlu, şunları dile getirdi: “Bu yıl ilk projemizi yaklaşık 570 milyon TL yatırımla Merter’de, D100 Karayolu’nun hemen yanı başında hastane, üniversite, ofis ve ticari alanlara sahip olacak bir konseptle inşa edeceğiz. Ardından yılın ikinci yarısında yaklaşık 60 milyon TL yatırımla Sarıyer’de kendi arazimiz üzerine müstakil konuttan oluşan bir projeye başlayacağız. 2019 yılı için de planlarımız hazır, Anadolu Yakası’nın gözde yaşam yerlerinden Beykoz’da ortağımız Yılsan’la birlikte Sırmakeş’in arazisi üzerine kat karşılığı modeliyle yaklaşık 1,2 milyar TL yatırımla bir konut projesi için anlaşmayı yaptık, projelendirme çalışmalarımıza şimdiden başladık.”

Yatırım hedefimiz İstanbul ile sınırlı değil
Yatırım hedeflerini yalnızca İstanbul ile sınırlandırmadıklarını vurgulayan Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu, sözlerini stratejik ortakları Dubaili Deyaar Group ile bulacakları fırsatları değerlendirmek istediklerini belirterek tamamladı.

Emlak Rotası Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181