52 katlı İstanbul Tower Levent'te yükselecek!
52 katlı, 220 metre yüksekliğindeki projenin toplam yatırım değerinin 450 milyon dolar olması bekleniyor. Büyükdere Caddesi'nde yükselen İstanbul Tower projesinden 1.5 milyar dolar gelir elde edilmesi hedefleniyor.

450 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen İstanbul Tower Levent adlı proje yakında satışa çıkacak İstanbul'un en prestijli iş ve finans merkezi Büyükdere Caddesi'ne bir yüksek bina daha inşa ediliyor. Turgut İlaç'ın sahibi olduğu Levent'teki Fako İlaç Fabrikası'nm arazisi üzerine yapılacak 220 metre yüksekliğindeki İstanbul Tower Levent adlı projede sorunlar çözüldü ve inşaat başladı. Metal Yapı Konut ve Yeşil İnşaat'ın yüzde 50'li kat karşılığı yapımını üstlendiği projenin Ocak 2015'te teslim edileceği açıklanmıştı ancak projedeki konsept değişikliği inşaatı geciktirdi. Yakın bir zamanda yapımı yeniden başlayan projenin satış ofisi tamamlandı ve yakında tanıtılacak.

Yeşil ve Saçaklıoğlu yapıyor
Turgut İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Turgut, Fako İlaç'ı İzlandalı firma Actavis'e sattıktan soma şirketin 4. Levent'te Büyükdere Caddesi üzerindeki 23 dönümlük arazisinde proje gerçekleştirilmesi için kolları sıvamıştı. "Ben 50 yıllık Leventliyim 80 yaşında bir adamım; bu adamın hayalleri vardır; ne kadarı gerçekleşir bilinmez. Fakat öncelikli hayalim Türkiye'ye ve İstanbul'a yakışır, anıtsal, abidevi bir bina yapmak" diyen Kaya Turgut, Fako arazisi için 50'den fazla yerli ve yabancı yatırımcıyla görüşmüş ve metal Yapı Konut ve Yeşil İnşaat ortaklığının kurduğu Zincir Yapı şirketiyle el sıkışmıştı. İşbirliğinin duyurusu için Ekim 2010'da düzenlenen basın toplantısında Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkam Ömer Saçaklıoğlu "2012'de başlayıp Ocak 2015'te bitireceğiz" derken Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, "Proje Kaya Bey'in hayali. Onun vizyonunu yansıtacak, yarı yarıya paylaşılacak" ifadelerini kullanmıştı. Ofis, otel ve müzeden oluşacak proje 2015 yılının son çeyreğine kadar harfiyat aşamasını geçememişti. Sorunların çözüldüğü arazide, dünyanın önde gelen mimarlık firmalarından SOM Architects'in tasarladığı proje icra ediliyor. İstanbul Tower Levent adlı projede konsept değişikliğine gidildi ve yeni tasarımla proje yükselmeye başladı. Satış ofisinin yapımının tamamlandığı projenin yılın ilk yarısında lanse edilmesi bekleniyor. 

Sözcü Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181