Doğal ışığa açılan bir proje: Kristalkule
Soyak Holding, kendi arsası üzerinde geliştirdiği bu projede "landmark" niteliğinde bir yapı istemiş. Yani sıradan bir kutu yerine dikkatleri çeken, ileride kent için bir mihenk taşı olabilecek simgesellik istenmiş. Bu görüşmeler sırasında Soyak ekibine eşlik eden Has Mimarlık'tan Ayşe Hasol Erktin, "Yüksek Bloklar" konusunda deneyimli bir ofis olan Amerikalı Pei Cobb Freed & Partners ile birlikte yürütmüş proje sürecini. Ve şimdi bir bankanın ofis binası olarak işlev veren kule 170 metre yüksekliği ile Emprois Gökdelen Ödülü 2014 sıralamasında yedinciliğe değer görülmüş.

İç avlular ile doğal ışığa açılan bir proje
Levent-Maslak hattında 170, arka yönde 63 metre yüksekliğinde iki büro binasını birbirine bağlayan iç avlular ile doğal ışığa açılmış podyum bloğundan oluşan proje, önde Levent iş dünyası, arkada dönüşüm içinde eriyecek kütlesi ile farklı iki dil sunuyor. Proje Leed Silver sertifikasına sahip olup, her bir yeni imalat, numune olarak önceden yapılıp tüm tarafların onayı ile süreç yürütülmüş, inşaat ve sürece ait risklere rağmen, bir arsa, bir proje, bir gayrimenkul grubunun bakış açısı şeklinde olayı özetlersek, Soyak Holding ilgili arsa için zoru seçmiş ve başarmış. 


Mimar Esin TÜMER/Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181