Maslak 1453'ten 3 günde 150 milyon liralık satış!
Maslak 1453 ofis bloğu, iş aksının ve hayatın kesiştiği Maslak'ta metroya yürüme mesafesindeki konumunun yanı sıra Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve İstanbul Yeni Havalimanı'na 10 dakikalık uzaklıkta bulunuyor. Üçüncü Köprü bağlantı yollarına erişim anlamında da oldukça uygun bir konumda olan Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin satışa sunulan ilk ofislerine yüzde 10 peşinat, yüzde 0.99'luk faiz oram avantajı ile ev fiyatına 2016 yılı içerisinde sahip oİunabiliyor. Ofislerde satın almalarda ortaya çıkan yüzde 18'lik KDV'yi de Ağaoğlu Şirketler Grubu karşılıyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı, rekor satış ile ilgili olarak Hürriyet Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

Kriz söylentilerinin olduğu bir dönemde 3 günde 150 milyonluk satış gerçekleştirdiniz. Bu performansı neye bağlıyorsunuz?
Bu tartışma bizim dışımızda, kriz var mı yok mu tartışmalarının olduğu bir dönemde 150 milyon TL'lik bir satış gerçekleştirdik. Bu da gösteriyor ki Ağaoğlu olarak ihtiyaçları iyi analiz ediyor bu yönde projeler geliştiriyoruz. Bu da bizim, tartışmaların yaşandığı bir dönemde başarılı bir kampanya yürütmemizi sağlıyor.

Ağaoğlu olarak kriz söylentilerinin olduğu bir dönemde 3 günde 150 milyonluk ofis satışı gerçekleştirdik. Bunun iki nedeni var: Bunlardan ilki, Maslak 1453 sadece İstanbul ve Türkiye'ye mal olmuş bir proje değil. Tüm dünyadaki gayrimenkul yatırımcılarının takdirini kazanmış uluslararası üne sahip bir proje. İkinci neden ise lokasyon. Yaklaşık bir milyon kişinin yaşadığı ve çalıştığı Maslak, aynı zamanda yaşamın da, merkezi bu da projenin değerine değer katıyor. Maslak 1453, merkezi lokasyonu ve ulaşılabilirliği ile sakinlerine ve çevresine sosyal ve kültürel yaşam olanakları sağlayacak. Cazip ödeme koşulları ile yatırımcısının yüzünü güldüren Maslak 1453'ün ilk ofis bİoğundan, yüzde 10 peşinat, yüzde 0.99'luk faiz oranı avantajı ile ev fiyatına 2016 yılı içerisinde ofis sahip olunabiliyor. Ofis satın alırken ortaya çıkan yüzde 18'lik KDV'yi de Ağaoğlu Şirketler Grubu karşılıyor. Tüm bu nedenler birleştiğinde Maslak 1453'ün ilk ofis bloğu yatırımcısına alırken de, kiralarken de kazandırıyor.

Müşteri profiliniz hakkında bilgi alabilir miyiz?
Döviz kurlarındaki dalgalanmalar yatırımcıları gayrimenkul sektörüne yönlendiriyor. Altından, borsadan ümidini kesen yatırımcı gayrimenkule yöneliyor. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz satışların yarısını küçük ve orta ölçekli Limited ve anonim şirketleri oluşturuyor. Diğer yarısını da yine bu şirketlere kiraya vermeyi hedefleyen yatırımcılara sattık.

Bölge fiyatları ile karşılattırdığınızda sizin sağladığınız fiyat avantajları satışlarınızda ne kadar rol oynuyor?
Maslak bölgesine baktığımızda rayicin 6 bin doların üzerinde olduğunu görüyoruz. Kampanya döneminde ofislerin metrekare fiyatı 2 bin 900 dolar artı KDV civarında. Ağaoğlu'nun ilkesi 'Kazan Kazan'dır. Yatırımcıya en yüksek kazancı elde edebilecekleri fırsatları oluşturmak için kazan kazan ilkesine her zaman önem veriyoruz. Bugün bölgede ofis fiyatları metrekarede 6 bin dolar seviyesinde, bizim bu fiyatları 2018'e kadar yakalayacağımızı öngörüyorum.

Bir gayrimenkulun yatırımcısına geri dönüş süresi ne olmalı?
Ben 12 yıla kadar geri dönüşü 
olan gayrimenkulu herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum. Uzman kuruluşların analizleri, Maslak bölgesindeki kira ortalamasının, A sınıfı ofisler için 27.3 dolar / M2 olduğunu gösteriyor. Örneğin bizim projemizde 150 metrekare büyüklükte bir ofisin aylık kira getirişi KDV hariç 4 bin doların üzerinde. Demek ki Maslak 1453'teki ofislerin maliyeti yatırımcıya 10 yıldan daha az bir sürede geri dönecek.


Ofislerin Maslak 1453'ün içinde olması cazibeyi arttırıyor mu?
Maslak'ın kendisi lokasyon olarak cazibe merkezi. Dolayısıyla Maslak 1453'ün ilk ofis bloğu, adresi ile değer kazanıyor. Bir milyon kişinin yaşadığı ve çalıştığı Maslak'ta aynı zamanda iş yaşamının da kalbi atıyor. Merkezi iş aksının ve hayatın kesiştiği Maslak 1453, bağlantı yollarına ulaşımı ve ofisinizin önüne kadar gelen metro istasyonu ile lokasyon değeri taşıyor.

İSTİKLALDEN UZUN CADDE
 MASLAK 1453 içinde İstiklal Caddesi'nden daha uzun' Cadde 1453' yer alıyor. Bu caddede önde gelen markaların yer aldığı mağazalar, özel butikler, sanat galerileri, restoranlar, tekno marketler, çocuk eğlence merkezi, dünyanın farklı köşelerinden lezzetler, organik pazar, süpermarketler ve Avrupa'nın en büyük spor ve yaşam kompleksi MyClub yer alacak. 

OFİS BLOK ÖZELLİKLERİ
-Avrupa'nın en büyük spor ve yaşam kompleksi My Club ile sağlıklı ve zinde bir ofis ve çalışma hayatı,
-Leed Gold sertifikası adaylığı ile iş hayatından kopmadan doğa ile iç içe olma fırsatı,
-Projede her ofise ait teras imkânı,
-Ofis müşterilerine ulaşmak isteyen kişi ve kurumlara, özel asistanlar aracılığı ile hizmet verecek My Assistant,
-Giriş Algılama Sistemi ve Kartlı Geçiş Sistemi ile üst seviyede güvenlik,
-Yüksek hızlı internet, fiber optik zayıf akım altyapısı ile üst düzey teknoloji kullanımı.


HER OFİSTE TERAS, YANI BAŞINIZDA DOĞA
-Leed Gold Adayı doğayla dost proje, doğaya komşu ofisler.
-Orman ve doğa manzarasına karşı huzur dolu bir nefes alın, huzurla çalışın, doğa ofisinize dolsun..
-Yoğun iş temposundan sonra ruhunuzu dinlendirerek günün stresinden uzaklasın.


Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181