Metropol İstanbul Arap yatırımcıların ilgi odağı oldu!
İstanbul Ataşehir'de hayata geçen Metropol İstanbul projesi Cityscape Turkey fuarında ilgi çekti. Suudi Arabistan merkezli Al-Maslak Grubu projeden 35 milyon TL değerinde ofis satın aldı. Türk yatırım firmasıyla yaklaşık 200 milyon liralık ofis bloku için de görüşmeler devam ediyor.

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO güvencesiyle, Varyap Gap İnşaat Ortak Girişimi tarafından İstanbul Ataşehir'de inşa edilen Metropol İstanbul projesi, gayrimenkul ve emlak sektörünün uluslararası anlamda önemli fuarlarından Cityscape Türkiye'de dikkat çekti. Satışa sunulan yaklaşık 30 bin metrekarelik 3 blok yerli ve yabancı yatırımcüarın ilgisini çekti. Fuarm ilk gününde Suudi Arabistan merkezli Al-Maslak Grubu ile 35 milyon TL tutarında satış anlaşması gerçekleştirildi. AlMaslak Grubu anakuleden yaklaşık 3 bin metrekarelik 2 kat satın aldı. Fuar süresince yerli ve yabancı yatırımcıların ilgini çeken proje kapsamında ayrıca bir Türk yatırım firmasıyla yaklaşık 200 milyon liralık ofis bloğu için de görüşmeler devam ediyor.

FUARDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Projedeki ofis bloklarını fuarda görücüye çıkardıklarını söyleyen Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, "Dubai, Londra, Hong Kong, Milano ve Singapur'da yer alan moda ve finans merkezlerinin en dikkat çeken özelliklerini göz önünde bulundurarak; özgün Metropol İstanbul projemizi tasarlayıp, inşa etmekten büyük gurur duyuyoruz. İstanbul ve Ataşehir'e yeni bir soluk getirecek projemizin ofis bloklarının satışa sunumunu Cityscape Türkiye'de başlattık. Fuarda yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören ticari ofislerimize taleplerin devam edeceğini öngörüyoruz" diye konuştu. Bu yü ilk kez İstanbul'da düzenlenen Cityscape Turkey fuarının Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri haline gelen gayrimenkul sektörünün uluslararası alandaki tanıtımı açısından çok değerli bir fırsat olduğunu belirten Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Erdinç Varlıbaş ise şunları söyledi: "Projemizin ofislerini satışa sunmaya başladığımız fuar boyunca, yerli ve yabancı pek çok yatırımcı ile bir araya gelerek; İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne komşu olmanm tüm avantajlarım sunan projemizi yakından tanıttık. Diğer yandan, Metropol İstanbul AVM kiralamasını yapan Alman Bilfinger firmasınm verdiği bilgiye göre, AVM'miz de çok büyük ilgi görüyor ve bu kapsamda markalardan şu ana kadar 2 kat talep toplandı." Metropol İstanbul'da teslimlerin bu yıl yapılması bekleniyor.

FİNANS MERKEZİNE KOMŞU KONUMDA
Metropol istanbul'un Ataşehir'de İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne komşu bir konumda olduğuna dikkat çeken şirket yetkilileri, "Toplam 756 bin metrekare büyüklüğünde bir alana yayılan Metropol İstanbul, kule, rezidans ve ofis bölümleri ile dünyanın önde gelen moda markalarını buluşturmaya hazırlanırken; alışveriş alanları ve sunduğu sosyal imkânlar ile de adından sıkça söz ettirecek. Metropol İstanbul'un ilk kez Cityscape Türkiye'de satışa sunulan ticari ofisleri; iş yaşamını sosyal yaşam alanlarıyla bütünleştirerek; kültür-sanat, spor ya da alışveriş için zaman bulamadığından şikayet eden, kesintisiz bir yaşam özlemi duyan profesyoneller için sıra dışı bir deneyim vaad ediyor. Proje, dünyaca ünlü moda markalarım yaklaşık 420 metre uzunluğundaki caddesi Catwalk'ta buluşturuyor. Catvvalk caddesi İstanbul'un en görkemli ve prestijli alışveriş noktası olma iddiasını taşıyor. Tasarımı birçok uluslararası başarı ve ödüle sahip RMJM'ye ait Metropol İstanbul, projenin mühendislik danışmanı HYDER'in çalışmaları neticesinde sadece Ataşehir'in değil Avrupa'nın da yüksek ve sıra dışı yapılarından biri olacak" diye konuştu.

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181