İstanbul Kayaşehir TOKİ kura tarihi 23 Temmuz!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen İstanbul Kayaşehir TOKİ kura tarihi 23 Temmuz 2018 olarak belirledi.

İstanbul'da TOKİ konutları için sıra bekleyen ve başvuruda bulunan kişilere İstanbul Kayaşehir TOKİ projesinden 140 adet konut ayrıldı. Ayrılan bu konutların İstanbul Kayaşehir TOKİ kura tarihi detayları şu şekilde; 23 Temmuz 2018 tarihi saat 10:30'da yapılacak olan kura töreni TOKİ İstanbul Hizmet Binası, Halkalı Atakent Mahallesi, 221. Sok. No:5 Konferans Salonu adresinde gerçekleştirilecek.  

TOKİ tarafından İstanbul Kayaşehir TOKİ konutları ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde; "5819 Sayılı Kanun kapsamında, başvuru bedeli yatırıp konut almak için bekleyen vatandaşlara İstanbul Kayaşehir Projesinde 1+1 konut 38 adet (31 adeti Teslimli, 7 adeti Teslimsiz) ve 2+1 konut 102 adet (26 Teslimli, 76 Teslimsiz) olmak üzere toplam 140 adet konut kontenjan ayrılmıştır."

"İstanbul ilinde konut bekleyen hak sahibi sayısı 310 kişidir. Konut bekleyen sayısının, Kayabaşı projesinden ayrılan konut sayısından fazla olması sebebiyle, bu projeden Konut Alma Hakkı ve hak sahiplerine isabet eden konutlar kura yöntemiyle belirlenecek. Söz konusu kura işlemi sonucunda belirlenen asil adayların aşağıda yer alan Satış Takvimi içinde, konutları almak istememesi ve sözleşme imzalama işlemlerini yapmaması durumunda 5819 Sayılı Kanun kapsamında hakları iptal edilerek, konut üzerindeki hakkı yedek alıcıya verilecektir. Yedek alıcının da konutu takvim çerçevesinde almaması (sözleşme imzalamaması) halinde, onun da konut alma hakkı iptal edilecektir. Hakları iptal edilenlerin başvuru bedeli 5819 sayılı kanun kapsamında güncellenerek, İdarenin belirleyeceği takvime göre kişilere iade edilecek"

İstanbul Kayaşehir TOKİ kura tarihi ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirisiniz.

İstanbul Kayaşehir TOKİ satış ve kura duyurusu için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181