Kayaşehir TOKİ'de 605 konuta 16 bin 946 talep geldi!
TOKİ'nin Kayaşehir konutlarına büyük talep geldi. 605 sosyal konuta 16 bin 946 başvuru yapıldı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Bu talep, 'sektörde kriz var' diyenlere en iyi cevap" değerlendirmesinde bulundu. Sosyal konut ürettikleri için vatandaşların kira öder gibi hatta daha düşük bir bedelle konut sahibi olabildiğini vurgulayan Turan, "Konut talebinde bir azalma yok, tam tersine Türkiye'nin her yerinde 5-10 katı taleple karşılaşıyoruz. Bir yerde 300 konut yapıyorsak 3 bin talep geliyor" açıklamasında bulundu. Turan, gelen yoğun talebin, ekonomik büyümenin ve ekonomiye olan güveninin göstergesi olduğunu da ifade etti.

KURA 25 NİSAN'DA
Başvuruları tamamlanan 605 konutun 1+1'den 4 l'e, farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyet ile bütçelendiğini belirten Ergün Turan, 1+1 dairelere 1.403, 2+1 dairelere 10 bin 211, 3+1 dairelere 4 bin 77 ve 41 dairelere 555 başvurunun yapıldığını aktardı. Turan, 25 Nisan'da yapılacak kura çekimi sonrası konut sahibi olamayan vatandaşlara başvuru bedellerinin 2 Mayıs'ta ödenmeye başlayacağını kaydetti.

ÖNCELİK DAR GELİRLİ
Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla hizmet ettiklerini vurgulayan TOKİ Başkanı Turan, şunları kaydetti: "Öncelikli hedefimiz dar ve orta gelirli, bugüne kadar hic konut sahibi olmamış, konut almakta zorlanan vatandaşlarımızı kira öder gibi konut sahibi yapmaktır. Sosyal devletin en önemli yansıması, vatandasın barınma ihtiyacını karsılamasıdır. İdare olarak bunu gerçekleştiriyoruz. Sosyal devletin en önemli yansıması bu idaredir. Vatandaşlar için yegane dost eli bir kuruluştur."

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181