TOKİ Beyoğlu Sütlüce projesine yakında başlıyor!
İşte TOKİ Beyoğlu sütlüce projesinin detayları

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bu yıl 60 bin konut üretim hedefine ulaşmak için çalışmalarını sürdürürken bir yandan da kentsel dönüşüme odaklanıyor. Özellikle arazi üretmenin zor olduğu İstanbul'da kentsel dönüşüm faaliyetlerini hızlandırmak için kolları sıvayan TOKİ, 3 yılda 100 bin konutu dönüşüm odaklı üretmeyi hedefliyor.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin yılın ilk yarısında 35 bin konut ürettiğini belirterek, "Yıl sonunda 60 bini aşacağız, hedefimizin üzerine çıkıyoruz. Bu 35 bin konutun büyük çoğunluğunun inşaatı başladı" dedi. TOKİ'nin 2016- 2019 yılları arasında asgari 250 bin konut inşa edeceğini söyleyen Turan, "Bu 250 bin konutun yüzde 90'ı sosyal konut olacak. 100 bin konutun kentsel dönüşüm odaklı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini ve özellikle İstanbul'da arazi sıkıntısı nedeniyle kentsel dönüşüme ağırlık vereceklerini söyleyen Turan, şöyle devam etti: "İstanbul'da ağırlıklı rezerv konut ve kentsel dönüşüm konutlarıyla var olacağız. Beyoğlu Belediyesi ile yaptığımız protokol sonucunda Sütlüce projesine yakın zamanda başlayacağız. Esenler'de 2 bölgeye giriyoruz, Gaziosmanpaşa'da, Tahtahale'de, Üsküdar'da ve Eyüp'te çalışmamız var."

Meltem Kara / Vatan Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anıl özdemir 6 yıl önce

Bende katılmak istiyorum 3 cocugum var ve bir evimiz yok dogma buyum istanbulluyum ilk okul mezunuyum cocuklugumdan beri calısıyorum bana yardımcı olup bi ev alabilirsem dua ederim tesk sımdıdedn

banner182

banner181