TOKİ'den Rami esnafına modern çarşı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul'daki Rami Kışlası'nda 1986'dan bu yana geçici olarak faaliyet gösteren Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı için Kayabaşı Batı Resneli Bölgesinde modern bir çarşı inşa edecek. Yılbaşından sonra inşaatına başlanacak çarşı, iki yılda bitirilecek.

320 BİN METREKARE 
TOKİ Başkanı Ergün Turan, konut üretiminin yanı sıra modern sanayi siteleri inşa ettiklerini ve KOBİ'leri tek çatı altında topladıklarını söyledi. Projenin detayları hakkında da bilgi veren Turan, şöyle devam etti: "Kayabaşı'nda yapacağımız yeni çarşı 320 bin metrekare alanda inşa edilecek. Projemizde 990 toptancı dükkanı, banka, restoran, kafeterya gibi ihtiyaçlar için 120 ticari dükkan, 541 araçlık kapalı, 634 açık, 65 tır olmak üzere toplam bin 240 araçlık otopark, mescit ve sosyal tesisten oluşan bir yerleşke inşa edilecek.İdare olarak, şehir içinde yer alan sanayi tesislerini daha modern şekilde şehir dışına taşımaya devam edeceğiz."

TARİHSEL KİMLİĞİ KORUNUYOR
Projenin iki önemli ayağı olduğunu belirten Turan, şunları kaydetti: "Öncelikle esnafın ihtiyacını karşılayacak yeterli miktarda arsa ürettik.. Projenin ikinci ayağı ise Rami Kışlası'nın tarihi kimliğinin korunması ve özelliklerine uygun olarak halkın istifadesine sunulmasının önünün açılmasıdır."

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181