TOKİ Kayabaşı'na dönüşümde tıkanan belediyelerden yoğun talep geldi!
İstanbul'a nefes aldıracak dev hamleyi başlatan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), şehir merkezini rahatlatacak çalışmalara başladı. İdare Kayabaşı'nda hayata geçirdiği konutları kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla ilçe belediyelerine tahsis etmek için kolları sıvadı. TOKİ'nin başlattığı yeni modele şehir merkezindeki belediyelerden yoğun talep geldi. Nüfusun en yoğun olduğu Beyoğlu, Fatih, Esenler, Güngören ve Zeytinburnu belediyelerinin toplamda 1.500'e yakın konut için TOKİ'ye başvurduğu öğrenildi. İdare'nin yeni geliştirdiği modelle birlikte dönüşümde tıkanan, çözüm üretilemeyen ilçelerde, sosyal dönüşümün hızlandırılması hedefleniyor.

M2'Sİ 3 BİN LİRA 
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, "Kayabaşı'nda hayata geçirdiğimiz konutları metrekaresi 3 bin liradan 10-15 yıllık vadelerle tahsil edeceğiz. Belediye de bu evlere kendi rızasıyla taşınmak isteyen vatandaşlara uygun fiyatlarla satacak" dedi. İstanbul'daki sosyal dönüşümü hızlandırmayı hedeflediklerinin altını çizen Başkan Turan, belediyeleretahsis edecekleri 3 bin konutun 1 milyar lira değerinde olduğunu söyledi. Bu daireleri satışa çıkarmaları halinde 100- 150 bin arasında taleple karşılaşabileceklerini belirten Turan, "Kilometrekarede 45 bin kişinin yaşadığı ilçeler var. Bazı bölgeler kilitlenmişdurumda. Zor bir iş fakat biz başarmak istiyoruz" ifadelerini kullandı

YENİDEN İMAR YOK 
Yıkım karşılığında evleri tahsis edeceklerini belirten Turan, şöyle devam etti: "İmar planında okul yeri olarak görünen alana gecekondu yapılmış. Yıkamıyorsun, vatandaş da ev yapamıyor. Bu sebeple yeni bir model oluşturduk. Planda ne olarak geçiyorsa,yeşil alansa yeşil alan, okulsa okul yapalım ama yapılaşmaya açmayalım. Biz boş alanlara ev yapıyoruz, onların çıktığı yerlere de daha fazla nüfus geliyor."

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181