TOKİ Kayaşehir 4 Ekim'de satışa çıkacak!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kayaşehir'de mahalle konseptiyle ürettiği bin 892 konutu 4 Ekim'de kurayla satışa sunacak. Projeyle ilgili bilgi veren TOKİ Başkam M. Ergün Turan, bir kentsel dönüşüm projesi olarak, bölgede bulanan sağlıksız yapılar, gecekondular yerine inşa edilen konutlar için müracatlann 5-20 Eylül arasında alınacağını belirtti. Turan, "Burada 3 bine yakın konut bulunuyor. Bunların bin küsur tanesi eskiden burada yaşayan vatandaşların. Geri kalan bin 892 konut da en az 2 yıldır İstanbul'da yaşayan ve hiç konut sahibi olmayan vatandaşlara kurayla satışa sunulacak" diye konuştu.

144 BİN LİRADAN BAŞLIYOR 
TOKİ'nin normalde 1+1 daire yapmadığını ancak, burada projenin yapısı gereği az miktarda 1+1 bulunduğuna dikkat çeken Turan, "Projemiz ağırlıklı olarak 2+1 ve 3+1 konutlardan oluşuyor. En düşük bedel ise 144 bin TL'den başlıyor" diye konuştu. Rakamların daire büyüklüğüne göre 420 bin TL'ye kadar yükseldiğini vurgulayan Turan, "Proje bir orta gelir projesi. 120 ay ve 144 ay vadeler var. Taksitler ise 603 liradan başlıyor" ifadelerini konuştu.

ÇOK ÖNEMLİ PROJELER VAR 
Farklı ekonomik ve sosyolojik katmanlardan insanların bir arada yaşadığı yere 'semt' dendiğini belirten Turan, "Bu anlamda Kayabaşı çok önemli projelerin devam ettiği bir bölge. Bu projenin hemen yanında, inşa aşamasında olan satışa sunmadığımız 1.000-1.500'e yakın sosyal konutumuz var" dedi.

Mahalle konsepti
Projenin mahalle konseptiyle hayata geçirildiğinin altını çizen TOKİ BaşkanıTuran, "Bu muhitte yaşayan her kesimden insanın ihtiyaçlarını karşılayacak bir şehir modeli geliştirdik" dedi. Turan, son 3-3.5 yılda TOKİ'nin tüm Türkiye'de inşa ettiği projelere bakıldığında, hiçbirinin o şehirdeki en yüksek yapı olmadığına dikkat çekti.

Hedef 65 bin ev
​Ergün Turan, Türkiye'de yılda 700-750 bin konut üretildiğini TOKİ'nin ise 2016 yılında 65 bin sosyal konut inşa ettiğini belirterek, "Bu yıl da sosyal konut olarak 45 bine yakın konutun ihalesini yaptık. Yıl sonuna kadar yine 65 bin rakamına ulaşacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

Gaziantep e 'Kuzey Şehir' 
TOKİ BaşkanıTuran, "Sadece istanbul'da değil, Anadolu'da da talepleri karşılıyoruz. Gaziantep'te 50 bin konutluk bir kuzey şehir projesi başlattık. Gaziantep'teki sosyal konut sorunu bu projeyle çözülmüş olacak, Manisa Akgedik'te de 5-6 bin konutluk yeni bir kasaba ilan ediyoruz. Anka ra'da da projelerimiz var" ifadelerini kullandı.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181