TOKİ Kayaşehir başvuru rekoru kırdı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İstanbul Kayaşehir'de satışa sunulan bin 892 konut için 39 bin 179 başvuru yapıldığını bildirdi. Bu konutlara yönelik başvuruların tamamlandığım bildiren Turan, "İstanbul Kayaşehir'de orta gelir katmanı için satışa sunduğumuz bin 892 sosyal konutumuza 39 bin 179 başvuru geldi. 4 Ekim'de noter huzurundaki kura çekimiyle, konut sahibi olacak vatandaşlarımız belirlenecek. Vatandaşlarımızın bu talebi konut sektörünün daha da büyüyeceğinin göstergesidir" açıklaması yaptı.

EKONOMİYE GÜVENİN GÖSTERGESİ
Konut sektörünün teknik ve nitelik olarak hızla büyüdüğüne işaret eden Turan, "Geçtiğimiz yıl 1 milyon 341 bin konut satışı yapılmış ve bir rekor kırılmıştı. Bu yılın 7 ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre daha yüksek rakamdadır. Büyük bir kalkınma hamlesi içinde olan ülkemizde konut sektöründe yaşanan bu talep, ekonomik büyümenin ve vatandaşlarımızın ekonomiye güveninin göstergesidir"

432 ŞEHİT AİLESİ BAŞVURDU
432 şehit yakınının başvurduğunu bildiren Turan, bin 377 engelli vatandaşın da konut sahibi olmak için müracaatım tamamladığını belirtti. Konutların 1+1'den 3+1'e farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyetle bütçelendirildiğini vurgulayan Turan, 1+1 dairelere 2 bin 942, 2+1 dairelere 24 bin 288 ve 3+1 dairelere 11 bin 949 başvuru yapıldığını ifade etti.

2023'e kadar 1 milyon konut üretecek
TOKİ'nin 803 bin konut rakamına ulaştığına dikkati çeken Turan, 2023'e kadar 1 milyon 200 bin konut üretmeyi hedeflediklerini bildirdi. Geçen yıl 65 bin konutun ihalesini yaptıklarını, bu sene de aynı hedefi yakalayacaklarını belirten Turan, yıl içinde 46 bin konutu ihale ettiklerini kaydetti. Turan İstanbul'da da kentsel dönüşüm kapsamında 65 bin konut üretmeyi hedeflediklerine işaret etti.

MAHALLE konseptinde
Toplamda dayanışma kültürünü yaşatma arzusu bulunduğuna dikkati çeken Turan, mahalle konseptin de projeler geliştirdiklerini bildirdi. Turan, "Kayaşehir'deki proje, 'mahalle konsepti'yle geliştirilmiş semt kültürünü barındıran önemli bir çalışmadır dedi.

Kentsel dönüşümde aktif çalışıyoruz
Pek çok şehir gibi İstanbul'u da depreme hazırlamak durumunda olduklarını vurgulayan Turan, "Bu nedenle kentsel dönüşüm çalışmalarında TOKİ bundan sonra daha aktif rol üstleniyor. 2017'de çok daha aktif çalışıyoruz. İstanbul'daki en önemli toplu konut ve bu kapsamdaki kentsel dönüşüm uygulama alanımız Kayabaşı. Bölgede yaşayan vatandaşlara, modern şehircilik ilkeleri doğrultusunda altyapı ve sosyal donatı alanlarıyla çağdaş alanlar oluşturulmaktadır" dedi.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181