TOKİ Kayaşehir'de taksitler 603 TL'den başlıyor!
TOKİ, Kayaşehir'de mahalle konsepti ile orta gelir grubuna 1.892 konut 1 üretti. Konutlar 4 ekimde kurayla satılacak. 144 bin TL'den başlayan dairelerin yer alacağı dev proje mahalle konsepti ile inşa edilecek. TOKİ Başkanı Ergiin Turan, projeden ev sahibi olmak isteyenlerin daha üzerlerine herhangi bir gayrimenkul bulunmaması şartı aradıklarını söyledi. Turan, "Dairelerimiz büyük çoğunluğu 2+1 şeklinde inşa edildi. Ama proje gereği 1+1'de bulunuyor. Yoksa TOKİ olarak asla 1+1 konut inşa etmiyoruz. En düşük konutlarımız 144 bin liradan başlıyor. 400 bin TL'ye kadar konut var. Taksitlerimiz 603 liradan başlıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız hangi konut tipine müracaat edecekse 120 ay ve 144 ay konut vadeleri var. Peşinat oranları yüzde 25 ve yüzde 45 olarak değişiyor" diye konuştu.

GENİŞ SOSYAL ALANLAR
Projenin yatay mimari ve mahalle konsepti ile in şa edildiğini vurgulayan Turan, "Bunu hayal ettik ve bunun | gerçekleştiğini görmek sevindirici bir gelişmedir. Burada bir cadde konsep ti var. Yaya ön çelikli bir cadde but rası.

Bu projede, içinden cadde geçen, etrafında tek katlı dükkânların, bisiklet yollarının, spor alanlarının, caminin ve çarşının olduğu; büyük bir meydana açılan, meydanda kafe ve restoranların bulunduğu bir mahalle konsepti yer alıyor. 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük sosyal alanlar I var. Burada okullar bile kurgularken çocuklarımız okullara erişimi yaya ve hatta bisikletler ile erişimi düşünüldü" İfadelerini kullandı.

İSTANBUL'UN ÖZLENEN SEMTİNİ YAPIYORUZ
Satışa sunulacak konutların kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirten Turan, Şunları söyledi: "Burada gecekondulaşma ve çarpık yapılaşma vardı. Burada yasayan vatandaşlarımız tamamı bu bölgede konut sahibi yapıldı. Yine bu bölgede Toplu Konut İdaresi'nin kentsel donusum alanında işlemleri devam ediyor. Bunun dışında sosyal konut olarak bin 500 konutumuzun da inşası devam ediyor. Kayasehir bölgesi simdi yapılan yeni projeler ile beraber ve sosyal donatılar ile beraber istanbul için örnek bir yasam alanı olacaktır. Burada 500 bin metrekarelik bir botanik park iştirak şirketimiz tarafından yapılıyor. Yine iki bin yataklı bir şehir hastanesi başladı. TOKİ olarak ilk etabı 300 bin metrekare olan tamamlandığında 5 bucuk kilometre olacak bir yeşil alan yapıyoruz. Dolayısıyla Kanal istanbul, Üçüncü Havalimanı ve diğer yatırımlara bakıldığında burada istanbul'da özlenen semtlerden bir tanesi inşa edilmiş olacak."

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181