TOKİ Silivri Konutları için başvurular yarın sona eriyor!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Silivri'de dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik satışa sunulan 1356 konutun başvuruları yarın sona eriyor. Başvurularını yapmayan vatandaşların yarın akşama kadar harekete geçmeleri gerektiğini belirten TOKİ Başkam Ergün Turan, "Silivri'de satışa sunduğumuz 1356 konutumuzun en düşük konut fiyatı 198 bin TL ve en düşük taksit tutarı 700 TL'den başlıyor. Konutlarımıza şuana kadar yaklaşık 10 bin başvuru yapıldı" diye konuştu.

ORTA GELİRLİYE 422 EV
934 konutun alt gelir grubu, 422 konutun ise orta gelir grubunda bulunan vatandaşlara yönelik satışa sunulduğunu belirten Turan, "Amacımız hiç konut sahibi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmak Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olabilmelerini istiyoruz. Alt gelir grubuna sunduğumuz 934 konuta 8 bin 300, orta gelir grubuna sunduğumuz 422 konuta ise bin 460 başvuru geldi" ifadelerini kullandı.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK
Yarın akşama kadar yapılacak başvurular sonunda 11-12 Temmuz 2018 tarihlerinde noter huzurunda yapacak kura çekimiyle konut sahibi olacak vatandaşların belirleneceğini söyleyen TOKİ Başkanı Turan, "Alt gelir grubunda başvuru yapacak vatandaşlarımız bin TL, orta gelir grubunda başvuru yapacak vatandaşlarımız ise 2 bin TL başvuru bedeli müracaatlarını gerçekleştirei bilir. Konut sahibi olamayan vatandaşlarımıza başvuru bedellerini ise 18 Temmuz 2018'den itibaren iade edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Sadece evi olmayanlar başvurabilir
Başvuru yapacak vatandaşların hiç konut sahibi olmaması gerektiğini vurgulayan Turan, "Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları ve istanbul'da en geç 30.06.2016 tarihinden itibaren kesintisiz ikamet ediyor olması gerekiyor. Alt gelir grubunda başvuruda bulunacakların hane halkı net gelirinin en fazla 4.800TL olması ve 25 yaşını doldurmuş olması gerek" dedi.

3+1'ler 285 bin TL
Alt gelirliye yönelik 2+1 nitelikte 934 konutun 198 bin TL ve 961 TL taksitle, orta gelir grubuna yönelik 3+1 nitelikte satışa sunulan 422 konutun ise 285 bin TL ve 1.958TL taksitle satışa sunulduğunu kaydeden Turan, ayrıca emekli vatandaşlara yüzde 25 kontenjan ayırdıklarını belirterek, 234 adet konutun emekli vatandaşlara verileceğini bildirdi.

Mahalle konsepti
TOKİ'nin yatay mimari ve mahalle konseptinde projeler inşa ettiğine vurgu yapanTuran, Silivride satışa sunulan 1356 konutun bu konseptle inşa edileceğini söyledi. Turan burada dükânların, bisiklet yollarının, spor alanlarının da bulunacağını ifade etti.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181