TOKİ Kayapark 1. Etap rekreasyon alanı ihalesi yapıldı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Başakşehir İlçesi, Kayabaşı Mevkiinde yapılacak olan Kayapark 1. Etap rekreasyon alanı inşaatının ihalesi yapıldı. 7 Eylül, Perşembe günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

İstanbul'da Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanacak sahada İnşa edilecek park 1,5 milyon metrekarelik alanı kapsıyor. Rekreasyon alanı 5,5 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 300 metre eninde olacak. Park 4 etap halinde inşa edilecek. 1. Etap kapsamında parkın 338 bin 803 metrekarelik bölümü inşa edilecek.

Rekreasyon alanında; konser, sergi ve festivallerin düzenleneceği dört adet etkinlik platformu, amfi tiyatro, renk, koku, ses ve tıbbi bitkiler bahçeleri, toplam 3 bin 250 metrekare olmak üzere iki adet biyolojik gölet, koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile vatandaşların birincil ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesislerin bulunacak.

Projenin Kayaşehir'e değer katacağını ve o bölgede yaşayanların yeşille daha çok buluşacağını aktaran TOKİ Başkanı Ergün Turan,  "Vatandaşlarımız yeşille iç içe sosyal yaşamlarını sürdürecekler. Birinci etapta, 73 farklı tipte bitki olacak. Toplam 224 bin 601 metrekarelik çim-yeşil alan, 4 bin 500 yapraklı ağaç, 2 bin 600 ibreli ağaç, 85 bin 500 çalı, 5 bin 900 otsu bitki ve 57 bin 250 adet yer örtücü bitki olacak. Birinci etap içerisinde ayrıca; restoranlar ve kafeler, 11 adet asma köprü, seyir terasları ve otopark da yer alacak." dedi.

Turan, "Kayaşehir'e yapacağımız parkın büyüklüğü, İstanbul'daki en büyük korunun dört katı büyüklüğünde olacak. İstanbul'daki en büyük korunun 420 bin metrekare olduğu düşünüldüğünde Kayaşehir'deki bölge parkının ne kadar büyük olduğu anlaşılır." değerlendirmesinde bulundu.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181