Basmane Çukuru'na yeni proje!
İstanbul’da yapılan ihalede 80 milyon dolar teklif veren Mesut Sancak (Folkart), Rıza Akça (Akça Holding) ve Tarık Kayar (Namet)’dan oluşan konsorsiyum kazandı.

İhalenin sonuçlanmasının ardından açıklama yapan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’in gurur duyacağı bir proje gerçekleştireceklerini dile getirdi. Sancak, “İzmir yararına, tüm İzmirlilerin gurur duyacağı, kente kültür, sanat, eğlence gibi birçok alanda zenginlik katacak, İzmir Büyükşehir Belediyesi binasını buraya taşıyacak örnek bir proje oluşturacağız” dedi.

Adını İzmirliler koyacak
İzmirlilerin desteğine büyük önem verdiklerini söyleyen Sancak, “Sürece onları da dahil edip hep birlikte kente yakışır bir proje ortaya çıkartmayı amaçlıyoruz. İzmirlilerin beklentilerini tam olarak anlamak amacıyla bir anket yapılacaktır. Basmane’deki “utanç çukuru”na yapılacak projeye İzmirliler karar verecektir. Hatta anket sonuçları doğrultusunda adını da İzmirliler koyacaktır” diye konuştu.

Yıllarca İzmir imajına zarar verdi
İhalenin onaylanmasının İzmir’e pek çok açıdan yarar sağlayacağını dile getiren Sancak, “Bence Basmane Çukuru’nun İzmir’e en büyük zararı uzun yıllardır yerli-yabancı yatırımcıları ürküten, kaçıran ve “İzmir’de yatırım yapılamaz, İzmir’de işlerin önü kesiliyor, yatırımlar yarım kalıyor” algısı oluşturmasıydı. Sorunun çözülmesiyle İzmir yatırımcının gözünde hak ettiği değere kavuşacaktır” dedi.

Büyük tehlike
Kentin göbeğinde yıllardır duran çukurun büyük tehdit oluşturduğunu sözlerine ekleyen Sancak, “Görsel çirkinliğinin yanı sıra çevre sağlığı ve güvenlik açısından büyük tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle bir an önce el atılması gerekiyor. Çünkü inşaat bölgesine çökmeyi önlemek amacıyla 20 yıl önce yapılan geçici duvarların (iksa sistemi) çökmesi an meselesidir. Bu alan mevcut haliyle sadece çevresindeki binalar, o binalarda çalışanlar için değil, yoldan geçen araçlar hatta yayalar açısından bile büyük risk taşıyor” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181