Basmane Çukuru'nda ilk kazma haftaya vurulacak!
İzmir'de temeli 18 yıl önce atıI lan ancak davalar ile değiAşen imar planları nedeniyle yapılamayan ve kamuoyunda 'Basmane Çukuru' olarak adlandırılan Ege Dünya Ticaret Merkezi projesinde inşaat çalışmaları başlıyor. TMSF tarafından düzenlenen 'Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü' ihalesini kazanan Folkart Yapı bünyesindeki Livamine Madencilik, 9 Eylül 2016'da bölgenin tapusunu alarak işlemlere başladı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'in göbeğinde kangrene dönüşen 'Basmane Çukuru' sorununun çözümünde önemli bir adımın atıldığını ifade etti.

ADINI İZMİRLİLER KOYACAK
Sancak, gelecek haftadan itibaren şantiyeye gireceklerini belirterek, "İlk etapta yıllar önce yapılan iksa sistemi güçlendirilerek çevresi için bir tehdit unsuru olmaktan çıkarılacak ve zemin iyileştirme çalışmaları tamamlanacak. Ekim ayı içerisinde belli olacak proje sonrası inşaat yükselmeye başlayacak" değerlendirmesinde bulundu. Sancak, projeyle ilgili 3 yerli, 3 yabancı mimarlık firmasının 10 proje hazırladığını, bunlar arasında seçici kurulun belirleyeceği 3'ünü İzmirlilerin beğenisine sunacaklarını dile getirdi. Projenin isminin de İzmirlilerin onayıyla konacağını belirten Sancak, gelecek ay sonunda sosyal medya üzerinden oylama yapılacağını, en fazla beğeni kazanan isim ve projenin kullanılacağını aktardı.

DÜNYADA İLK 20'YE GİRER
Sancak, şu bilgileri verdi: "Basmane'de gerçekleştirilecek proje, ne Folkart'ın, ne başkasının projesidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binasıyla simgeleneceği, dünyada ilk 20 yapı projesi arasına girecek dev bir prestij projesidir. Amacımız İzmir yararına, tüm İz mirlilerin gurur duyacağı, kente kültür, sanat, eğlence gibi birçok alanda zenginlik katacak bir proje oluşturmak. Pro je tasarımının halk tarafından belirlenmesi sonrası gelecek yıl inşaat yükselmeye başlayacak." 

Projede AVM yer almayacak

Mesut Sancak, Basmane projesinin Kültürpark ile bir ilişkisinin olmadığını, bu yönde bazı çevrelerin yanlış anlama sonucu çeşitli eleştirilerine maruz kaldıklarını kaydetti. Folkart olarak kısır çekişmelerden uzak durduklarını kaydeden Sancak, şöyle devam etti: "Folkart şeffaf bir kurum. Kendisini ilgilendirmeyen bir alanla ilgili hiçbir tasarrufu kesinlikle olamaz. Kentin kalbinde, 18 yıldır izmirlilere mahcubiyet duygusu yaşatan, kente yakışmayan bir çukur var. izmir'in akciğeri sayılan Kültürpark'in yanı başındaki bu alan, bu haliyle kente negatif enerji yayıyor. Projenin uygulanacağı alan belirlidir. Folkart'ın bu alan dışına taşması mümkün değildir." Sancak, projede trafik yükü ve Basmane esnafı dikkate alınarak alışveriş merkezinin yer almayacağını da kaydetti.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181