Bornova Belediyesi mahallelerini güzelleştiriyor!
Bornova Belediyesi ilçede yürüttüğü çalışma, proje ve hizmetlerle yaşam kalitesini arttırıyor. 45 mahallede yapılan çalışmalarla Bornova gelişirken, yollar, parklar ve sosyal tesislerde vatandaşın rahat nefes almasını sağlıyor. Rafetpaşa Mahalle Muhtarı Recep Çakmakçı, belediyenin yaptığı çalışmalarla mahallelerinin modern bir hale geldiğini belirterek Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti.
İlçe sınırları içinde bulunan 45 Mahallesi ile İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olan Bornova yapılan yatırımlarla gelişiyor. Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için her mahalleye eşit hizmet ilkesi ile çalışan Bornova Belediyesi Rafetpaşa Mahallesi’ne de yaptığı çalışmalarla vatandaşın beğenisini kazanıyor.

Park sayısı artırılıyor
Mahalle içinde bulunan parkların yenilenme çalışmaları yapılırken, yeni açılan parklarla da yeşil alanlar çoğaltılıyor. Taş Köprü Camii önüne yapılan yeni Muhtarlık binası ve yeşil alan çalışmaları ile çocuk oyun alanının bulunduğu park vatandaşların beğenisini topladı. Atatürk Parkı içinde açılan Engelsiz Yaşam Mekezi ve içerisinde yer alan Engelsiz Kafe ile de mahallinin keyfli zaman geçirebileceği sosyal alanlar oluşturuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi mahalleye büyük bir park ta kazandırdı. Mahallelilerin cazibe merkezi haline gelen 5 bin 110 metrekarelik alana sahip parkın içinde 2 bin 210 metrekare yeşil alan bulunuyor. 597 metrekarelik çocuk oyun alanı, kondisyon ve basketbol sahası ile parkı çevreleyen 225 metre uzunluğunda tartan pist de bulunuyor.

Yollar yenileniyor
Ayrıca trafiği rahatlatmak amacıyla mahallede bulunan mevcut yolların bakım, onarım ve gerekli yerlerde genişletme çalışmaları yapıldı. Bornova Belediyesi Yeşilova’yı Bornova’ya bağlayan yol düzenlenmesi kapsamında Manda Çayı üzerine köprü yaparak araç trafiğini rahatlattı.

BELGEM ile eğitime destek
Rafetpaşa Mahalle sınırları içinde bulunan BELGEM Eğitim Merkezi ise Bornovalı Çocukların eğitimine destek oluyor. Hersene binlece çocuğun ortaokul, lise ve üniversiteye hazırlanmasına yardım edilirken, okul derslerine de katkı sağlıyor. Ayrıca Belgem’de düzenlenen bilim eğitimleride öğrencilerin keyifli zaman geçirerek öğrenmesine yardımcı oluyor.

Mahallelerinin Bornova’nın merkez mahallelerinden biri olduğunu ifade eden Mahalle Muhtarı Recep Çakmakçı, “Mahallede bulunan parklarımız çocuklar için daha kullanışlı hale getirildi. Yeni açılan parklarımız ve sosyal tesislerimizle de mahallelinin keyifli zaman geçirebildiği alanlar yaratıldı. Ayrıca yapılan yollarla trafiğimiz rahatlarken, alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarımız da onarıldı” diyerek bilgi verdi. Mahallelerinin yatırımlarla geliştiğini de ifade eden Çakmakçı, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya ve belediye çalışanlarına da teşekkür etti.

Bornova Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181