Bornova'da imar durumu belgesi talepleri 1 günde sonuçlanıyor!
Bornova Belediyesi tadilat, yeni inşaat ve ruhsat yenileme taleplerini kapsayan tüm ruhsat taleplerini eksiksiz evrak ile başvuru yapılması halinde 10 iş günü içinde sonuçlandırıyor. Yapılaşmaya esas imar durumu belgesini,  eksiksiz evraklarla başvuru yapan vatandaşlara 1 iş gününde teslim eden Bornova Belediyesi, yönetmelik değişikliği nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için de önlemler aldı.

Bornova Belediyesi yetkilileri son üç yıldır üç farklı ‘Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin (PATİY) yürürlükte olduğunu ve vatandaşların bu üç yönetmelikten istediğini seçerek ‘Yapılaşmaya Esas İmar Durumu Belgesi’ alıp ruhsat süreçlerini başlattığını belirtti. Bu yönetmelik seçme hakkı, PATİY’in 10. Maddesi gereğince 30 Haziran’dan itibaren sona ereceğinden Bornova Belediyesi, bu imar yönetmeliklerine göre inşaat yapmaya karar veren ya da hak kaybı olacağını düşünen vatandaşların mağduriyet yaşamaması için önlemlerini aldı. İmar Müdürlüğü’nün yapı ruhsat biriminde haftasonu da dahil olmak üzere akşam ve gece mesaileri başladı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, her alanda vatandaşa sunulan hizmetin kalitesini yükseltmeyi ve taleplerin kısa sürede karşılanmasını ilke edindiklerini belirterek, “Özellikle ruhsat süreçlerinin uzaması nedeniyle vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için gerekli çalışmaları yaptık. İmar Müdürlüğümüzde, imar durumu belgesi ve ruhsat taleplerini kısa sürede karşılayabilecek bir çalışma sistemi oluşturduk. Vatandaşlarımıza daha kısa sürede hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bornova Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181