Bucalı kadınlara 3.Semt Evi yapılıyor!
Buca Belediyesi, Bucalıların sosyal yaşamını zenginleştiren, meslek edindirme ve hobi kurslarının yanı sıra ders desteği programlarıyla çocukların geleceğine ışık tutan Semt Evlerine bir yenisi daha eklemek için harekete geçti. Çamlıkule ve Evka -1 Semt Evleri’nden sonra Yenigün Mahallesi’nde kurulacak Yenigün Semt Evi’nin temeli düzenlenen görkemli törenle atıldı. Törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kadınları hayata hazırlamak, birey olma mücadelelerine destek vermek ve meslek edindirerek ekonomik anlamda güçlü kılmak için bu merkezleri açtıklarını ifade etti. Semt evlerinin önem ve amacını ise Evka -1 Semt Evi’de dikiş nakış eğitimi aldıktan sonra ticarete atılıp tüm Türkiye’ye satış yapan başarılı girişimci Burcu Eral ortaya koydu.

Buca Belediyesi, kadınların birey olma mücadeleleri, mesleki gelişimleri ve hobi çalışmalarında vazgeçilmez merkezlere dönüşen ve yılda 4000 kadının umut kapısı olan Semt Evleri’nin üçüncüsünün temelini Yenigün’de Mahallesi’nde attı.

Çamlıkule ve Evka-1 Semt Evleri’nden sonra Yenigün’de inşasına başlanan Semt Evi’nin anlam ve önemini Evka -1 Semt Evi eski kursiyeri Burcu Eral törende yaptığı konuşmada ortaya koydu. Evinde canı sıkılırken Evka -1 Semt Evi’de açılan dikiş nakış kursuna katıldığını anlatan Eral, anne kız kreasyonları hazırlayıp, dikerek ticarete atıldığını aktardı. Sosyal medya üzerinde ürünlerini pazarlayan eski kursiyer, yeni girişimci Burcu Eral, kısa sürede büyük bir başarı yakalayarak Türkiye’nin dört bir köşesine ürünlerini pazarlamaya başladığını aktardığı hikayesiyle törende gurur kaynağı oldu.

Yenigün Mahallesi Muhtarı Ergun Bahşi, kısa zamanda mahalleye hizmet getiren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür ederken, Başkan Piriştina da semt evlerinin Bucalı kadınların mücadelesine yerel yönetim olarak katkı koydukları en önemli mekanlar olduğunu söyledi. ”Çamlıkule ve Evka-1 semt evlerimizde hayata sıkı sıkıya bağlanan Burcu Eral gibi kadınlarımızın göstermiş oldukları başarılar bizleri hem mutlu ediyor, hem de daha iyilerini yapma azmi veriyor” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Piriştina, Yenigün Semt Evi’ni bir yıl içinde kadın ve çocukların hizmetine sunacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Yenigün Semt Evi’nin temeli kadınların coşkulu tezahüratları eşliğinde atıldı.

İnşaatı bir yıl içinde tamamlanması planlanan Yenigün Semt Evi’nde yılda 530 kadına meslek edindirme kursu, 440 öğrenciye de ders desteği verilmesi planlanıyor.

714 metrekare inşaat alanlı, 2 katlı olarak projelendirilen Yenigün Semt Evi’nde kuaförlük, aşçılık- pastacılık, takı tasarımı, dikiş nakış, ahşam boyama, yoga, step, plates ve yabancı dil kursları düzenlenecek. Kütüphane, sergi, seminer ve hobi bahçesinin de bulunacağı Semt Evi bölge sakinlerinin sosyal yaşamla buluşma noktası olacak.

Buca Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181