Çeşme'de 'rezidanslara' talep patlaması yaşanıyor!
Yazlıkları ve villalarıyla Türkiye'nin en önemli tatil beldelerinden İzmir'in ünlü turistik ilçesi Çeşme'de şimdi 'rezidanslara' talep patlaması yaşanıyor. Özellikle Reisdere ve Ilıca bölgesinde sayıları artan rezidans yapılara ilgi büyük... Yatırımcıların 'rezidansları kiraya vermek için satın aldıkları belirtilirken, fiyatları 450 bin liradan başlayıp 4 milyon liraya kadar çıkıyor. Gayrimenkul danışmanı Metin Uysal "Çeşme'de yaz aylarında nüfus 1 milyona yaklaşıyor. Arsa ve konut sıkıntısı rezidanslarla kapatılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Yazlığa talep azaldı
İlçedeki nüfus artışının rezidans dairelerde patlama yaşanmasına neden olduğu belirtiliyor. 65 katlı lüks rezidans siteler havuz, otopark, akıllı ev sistemi gibi her türlü ihtiyaç düşünülerek inşa ediliyor. Otel hizmeti de verilen bazı rezidansların özel plajı ve iskelesi bile bulunuyor. Özellikle Ilıca ve Reisdere'de yoğunlaşan rezidanslar bölgeye önemli bir hareketlilik getirmiş durumda.. Gayrimenkul danışmanı Metin Uysal "Bir dönem yazlıklar Çeşme'nin simgesiydi. Ardından villa tarzı yapılar oldukça rağbet gördü. Ancak Çeşme son 5 yıldır ülkemizde ve dünyada büyük ilgi görüyor. Özellikle yaz nüfusu 1 milyona yaklaşan Çeşme'de arsa ve buna bağlı konut sıkıntısı artık müstakil evlerle çözülemeyecek duruma geldi. Özellikle TOKİ tarafından yapılan konutlar bir akım başlattı. Şimdi kendi özel plajı, otel hizmeti verilen 5 katlı lüks rezidanslar büyük bir ilgi görüyor" dedi.

Fiyatı bölgeye göre değişiyor
Rezidans fiyatlarının yer, tesis imkanı ve yatırımın miktarına göre değiştiğini kaydeden gayrimenkul danışmanı Metin Uysal, "Bugün Çeşme'de yaklaşık 450 bin liradan başlayan rezidans dairelerin fiyatları 4 milyon liraya kadar çıkıyor. Talep yüksek olduğu için inşaat firmaları da Reisdere ve Ilıca bölgelerinde yeni projeler geliştiriyorlar" diye konuştu.

Kadir Kemaloğlu / Yeni Asır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181