Ekrem Demirtaş; 'Listemizin başında kentsel dönüşüm var'!
İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, 9 Nisan'da yapılacak olan Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerine 67. İnşaat Yapım ve Onarım Grubu'ndan gireceğini açıkladı. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Bucalı müteahhitlerle bir araya geldi. Yaklaşık 250 inşaatçının katıldığı toplantıda Ekrem Demirtaş, kendisinin de 40 yıla yakın süredir inşaat sektörünün içinde olduğunu ve bu nedenle sektörün sorunlarını yakından bildiğini belirtti. Demirtaş, şöyle devam etti:

GÜNDEMDE KENTSEL DÖNÜŞÜM 
"İnşaat bizim için en önemli sektörlerden birisi. Çünkü inşaat hareketlenirse, inşaatta işler iyi olursa onlarca sektör hareketlenir. Sizler yaptığınız inşaatlar ile sadece yanınızda çalışanlara değil onlarca sektörde binlere, 10 binlere iş ve aş sağlıyorsunuz. Bu nedenle önümüzdeki dönemde sektörün önünün açılması bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en önemli konularımızdan birisi olacak. Listemizin başında kentsel dönüşüm var. Bugüne kadar Oda olarak kentsel dönüşüm için çok büyük çaba gösterdik. Bundan sonra da kentsel dönüşümün hızlanması için çalışacağız."

İNDİRİM DEVAM ETSİN
2017 yılında sektörü teşvik etmek için uygulanan ve büyük yararı görülen KDV ve harç indirimlerinin sona ermesinin ardından konut ve bina talebinde azalma olduğuna dikkat çeken Demirtaş, "Yeniden KDV ve harç indirimlerinin gelmesi için tüm yetkili kurum ve kişiler, hükümetimiz nezdinde girişimlerimiz olacak. Sektöre bu indirimler ile yeniden can suyu verilmesi için çalışacağız. Sektörün büyük ihtiyaç duyduğu mesleki yeterlilik belgesi konusunda İTO Vakfı aracılığı ile çalışmaları yapıp, yetkileri aldık ve belge dağıtımına başladık. Belki sizler gibi çok büyük inşaatlar yapamadım ama İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde İzmir'i inşa edecek gençlerimizi yetiştirdim. Bunun onur ve gururunu yaşıyorum. Üniversitemizden mezun olan mimar ve mühendislerin İzmir'dek kentsel dönüşümde ve sektörün gelişiminde çok büyük rolü olacağına inanıyorum. Üniversitemiz ile eğitim konusunda çok büyük açığı kapattık, sıra hastaneye geldi. 2019 yılı itibariyle de üyelerimiz artık kurulacak olan üniversite hastanemizde tedavi olabilecek. Hastahane yatırımını 2019 yılı ortalarında tamamlamayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Hürriyet İzmir Ege Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181