İzmir Belediyesi Alsancak Gar bölgesi genişletiliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Gar bölgesindeki trafik sıkışıklığını giderecek çalışma için gerekli izinleri alarak harekete geçti. TCDD duvarının geri alınmasıyla, toplam 100 metrelik düzenleme alanının 50 metrelik bölümünde yol 2.5 metre genişletilerek çift şeride çıkarılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Atatürk Caddesi’nde yaşanan yoğun trafik akışını rahatlatmak için, Alsancak Garı bölgesindeki yaklaşık 100 metrelik bir bölümde yol genişletebilmek için gerekli izinleri alarak çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi, TCDD’ye ait duvarın geri çekilebilmesi için önce Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, ardında da Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan gerekli izinlerin gelmesini bekliyordu.

Büyükşehir kira ödüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2000 yılında TCDD ile yapılan protokolle, Atatürk Caddesi’nin Sait Altınordu ile Vahap Özaltay Meydanı arasında kalan kısmı için bugüne kadar 249 bin TL kira ödedi. Söz konusu cadde üzerinde gerçekleştirilecek yeni yol genişletme çalışması çerçevesinde, protokol kapsamında olmayan alanlar için de ikinci bir kira protokolü imzalayan Büyükşehir Belediyesi, yıllık 55 bin TL kira ödeyecek.

Neler yapılacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin startını verdiği çalışma ile, Atatürk Caddesi’nin Vahap Özaltay Meydanı’nı geçtikten sonraki bölümünde yer alan Alsancak Gar duvarının 100 metrelik bölümü yıkılarak geriye alınacak. Konak’tan Alsancak’a gidiş yönünde çift şeritten duvar nedeniyle tek şeride düşen kısımda yapılacak bu çalışmayla, tüm Atatürk Caddesi boyunca çift şerit korunmuş olacak. Bu sayede kent merkezinden gelerek Talatpaşa, Şair Eşref ve Ziya Gökalp Bulvarı’nı kullanarak Alsancak ve Karşıyaka’ya gidecek olan araçlar, Vahap Özaltay Meydanı’ndan sonra da çift şerit ilerleme imkanı bulacak. Toplam 100 metrelik düzenleme alanının 50 metrelik bölümünde yol 2.5 metre genişletilerek çift şeride çıkarılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181