İzmir'de 1+1 evler gözde oldu!
Konut sahibi olmak isteyenlerin özellikle 1+1 ve 2+1 konutları tercih ettiği öğrenilirken, üniversite yakınlarındaki 1+1 konutların ise yüksek kira getirisi nedeniyle yatırımcılar tarafından yoğun talep gördüğü kaydedildi.

İzmir'de artan öğrenci nüfusunun da talep artışında etkili olduğu belirtildi. Üniversitelere yakın bölgelerde gençlerin bir araya gelerek küçük konutları kiraladığı ifade edildi. Küçük metrekareli konutları yatırım amacıyla satın alanlarda da artış görüldüğünü dile getiren gayrimenkul danışmanları, özellikle yoğun öğrenci nüfusunun bulunduğu Buca'da bir patlama yaşandığını kaydetti.

Buca'da katlandı 
Buca'da 3 yıl öncesine kadar 60 bin lira olan 1+1 konutların şu anda ortalama 120 bin liradan satıldığı belirtildi. 120 bin liralık bir dairenin kira getirisinin ise ortalama 800 liraya kadar çıktığını aktaran uzmanlar, bölgede 200 bin liralık 3+1 dairenin ise 600-700 liradan kiralandığını söyledi.

Gençlerin tercihi etkili oldu
Aryom İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Günday "Artan eğitim düzeyi ve bireyselleşme sebebiyle özellikle büyükşehirlerde yaşayan gençler ailenin yanından ayrılarak ciddi bir konut talebi yaratıyor. Özellikle Buca, Bornova, Karşıyaka ve Gaziemir'de 1+1 ve 2+1 konutlara talep artıyor" diye konuştu.

Kadir Kemaloğlu / Yeni Asır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181