İzmir'de ada bazlı dönüşüm gerekiyor!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İZSİAD) 8 Mart tarihli yönetim kurulu toplantısının konuğu oldu. Olağan Genel Kurul sonrası oluşan yeni yönetimi tebrik eden ve başarılar dileyen Başkan Sema Pekdaş, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ve yönetim kurulu üyelerinin sorularını da yanıtladı.

Kentsel dönüşüm ile ilgili konuşan Başkan Pekdaş, ortada bir kentsel dönüşüm yasası olmadığmı, yasanın halihazırdaki uygulamasının çürük binaların yenilenmesinden ibaret olduğunu söyledi. İZSİAD yönetim kurulu toplantısına katılan Başkan Pekdaş, özellikle kent dönüşümü konusunda önemli mesajlar verdi. Farklı yasalar nedeniyle sağlıklı yol alınamadığını kaydeden Pekdaş, "Ortada bir kent dönüşümü yasası da yok aslında. Yasanın adı da kentsel dönüşüm değil, çürük yapıların yenilenmesi" dedi. İzmir'de, ihtiyaç duyulan yerlerde bütüncül bir kent dönüşümü ve planlama yapmanın, on binlerce mikro ölçekli mülkiyet nedeniyle çok zor olduğunu ifade eden Pekdaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Vatandaş, doğal olarak evinin yıkılmasına yanaşmıyor. Çünkü geleceği belirsiz görüyor. Bunun yerine, kent dönüşümüne ada bazında bakmak gerekiyor. Planlama ve dönüşüme uygun adalarda bu işi yapmak gerekiyor. Ada bazlı dönüşüm ve gelişim, zincirleme etkiyle etrafını da etkileyecek; yıllar içinde, istenen tablo kendiliğinden ortaya çıkacakür."

Habertürk Egeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181