İzmir'de sokak hayvanları için 2 yeni çalışma!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan barınağın içinde Rehabilitasyon Merkezi’nin de yer alması ve 5.6 milyon liralık kompleksin yaz başında hizmete açılması planlanıyor. Büyükşehir ayrıca, Işıkkent’teki 90 dönümlük arazi üzerine kuracağı bir başka barınak için proje çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yardıma muhtaç sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonu için Menemen Seyrek’deki yaklaşık 43 dönümlük arazide yeni bir yuva kuruyor. Hayvanların her türlü ihtiyacının karşılanacağı Can Dostlar Yuvası, aynı anda 1.100 hayvana hizmet verebilecek şekilde, her biri 10 kedi veya köpek kapasiteli 112 birimden oluşuyor.

Hayvan mezarlığı da var
İzmir Büyükşehir Belediyesi, alanda ayrıca, hayvanseverlerin kaybettikleri minik dostlarını da defnedebilecekleri 4 bin kapasiteli hayvan mezarlığı da oluşturuyor. 5.6 milyon TL’ye mal olan yeni yuva ve mezarlığı yaz başına kadar hizmete alınması planlanıyor.
Kentin önemli bir ihtiyacına cevap verecek Can Dostlar Yuvası’nda, yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanları, geçici bir süre tedavi ve rehabilitasyon için konuk edilecek. Yeni tesisin daimi sakinleri ise sokakta hayatını idame ettiremeyecek duruma gelen engelli, yaşlı ve hasta hayvanlar ile agresif ve yasaklı ırklar olacak.

Acil müdahale ve rehabilitasyon
Alan içinde mevcut olan ve bir hastane kapasitesine sahip “Havyan Rehabilitasyon Merkezi”nde yine tedavi, ameliyat ve kısırlaştırma işlemleri, bugüne kadar olduğu gibi devam edecek. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıl önce faaliyete aldığı “Sokak Hayvanları Acil Müdahale” araçları da ihtiyacı olan hayvanlara hizmetlerini sürdürecek. Büyükşehir Belediyesi, toplam iki araç ile 5 bin 563 sokak hayvanına ulaştı. Haftanın 7 günü ve mesai saatleri dışında da metropol alanda hizmet veren acil müdahale araçları, özellikle trafik kazası geçirmiş hayvanlara yaptığı kritik müdahalelerle dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yüksek standartlı merkezine getirilen binlerce havyan, tedavi edilerek yeniden sağlığına kavuşturuluyor.

Işıkkent’e yeni bir yuva daha
Bir yandan Seyrek’deki Can Dostlar Yuvası için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da Işıkkent’te kurmayı düşündüğü bir başka hayvan yuvası için proje hazırlıklarını sürdürüyor. İhtiyacı olan sokak hayvanlarının yüksek standartlı barınaklarda tedavi ve rehabilitasyonu için toplam 90 dönümlük arazide kurulacak Işıkkent tesisi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yer tahsis işlemleri tamamlandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181