İzmir'e 12 yeni AVM!
2 yıl içinde kentin çeşitli yerlerinde 12 yeni AVM'nin hizmete girmesi planlanıyor. Bu 12 AVM için öngörülen yatırım miktarı ise, 1.5 milyar doları (4.5 milyar lira) buluyor.

25 bin istihdam
AVM'ler içinde faaliyet gösteren kafetarya, hipermarket, restoran, sinema, eğlence merkezleri, giyim, beyaz eşya gibi ticarethanelerde çalışan sayısı da istihdamda önemli yer tutuyor. İzmir'de mevcut AVM'lerin 25 bin kişiye istihdam sağladığı belirtilirken, yeni AVM'lerle birlikte bu sayının 50 bini bulması bekleniyor.İzmir'de büyüklük bakımından her biri 4 bin metrekarenin üzerinde olan 28 AVM bulunuyor. Bu büyüklük 1000 metrekare baz alındığında ise toplam sayı 48'e yükseliyor. Bin metrekarenin altındaki firmaların da eklenmesiyle toplam sayı 350'ye yaklaşıyor. Yeni kurulacak AVM'lerden 2'sinin kaba inşaatı biterken geri kalan 10'u ise proje aşamasında bulunuyor. 

- Mistral AVM
- Sur AVM
- Megapol City
- Medikal AVM
- Ege Perla
- Folkart AVM
- Turan AVM
- Laka AVM
- Tariş Tower
- Rönesans Çınarlı
- İASOB AVM
- İstinye Park


Kadir Kemaloğlu / Yeni Asır


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181